Alla kulturer är sprungna ur en smältdegel

Jennifer Wegerup reagerar också på SAS-reklamen som drogs in. Den reklam som menar att inget är svenskt, eller ens skandinaviskt, utan att allt har importerats. Att vi alla omfamnar det egna är djupt mänskligt och innebär inte att vi inte samtidigt har plats i vår famn även för det främmande. Därför känns det kontraproduktivt att direkt eller indirekt tala om för folk att de är dumma och intoleranta om de hyllar det blågula. Idag äter vi pizza, kebab och sushi, så varför tjata om att köttbullar inte är inhemska utan har rullat in över gränsen?
I stället för att tala om att midsommarstången importerats, kan vi inte vara stolta över allemansrätten och att kvinnor inte tvingas bära slöja istället?
Få skulle säga till invandrade att ”nej du, det finns ingen libanesisk kultur alls” eller ”du tror nog att det här är afghansk mat och musik men det finns inget som är afghanskt egentligen”.
Alla kulturer är sprungna ur en smältdegel, alla vanor och traditioner stadda i ständig förvandling. Det innebär inte att folk har fel när de upplever dem som just sina, tvärtom. Den som är trygg vid sitt köttbullsfat är mycket mer öppen för att släppa in även nya rätter på bordet. Det ingen vill är att känna sig klappad på huvudet eller uppsmiskad ovanifrån. Särskilt inte av dem man är kund hos.

https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/fa-skulle-saga-att-det-finns-inget-afghanskt-egentligen/

2 svar so far »

  1. 2

    […] publicerad på Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen: Jennifer Wegerup reagerar också på SAS-reklamen som drogs in. Den reklam som menar att inget är […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: