Glitter, pigor och drängar

Jaha, så var deltävling tre över. Linnea Henriksson var klädd i glitter från topp till tå, och Lina Hedlund sjöng om livet som stressad småbarnsmamma ska tas med pizazz i ett nummer som påminde om både Siw Malmkvist och Flashdance. Inte mycket att säga om det, så jag går till bidragen.
Mariett sjöng Shout it out, som handlar om att man ska följa sitt hjärta. Hon går verkligen från klarhet till klarhet. Detta är RIKTIGT bra, och helt rätt att den är i final!
Sedan blev jag inte lika imponerad. Albin, som sjöng Livet börjar nu sjöng surt. Låten är dessutom mer musikal än schlager. Den slogs ut redan i första omgången.
Bättre blev det just inte. Drängarna sjöng Piga & dräng. Bonnigt så det förslår. Tjosan.”Om du blir min piga kommer jag att bli din dräng.” Ja, jäklar, vilken idioti. Fattar inte hur det kunde gå till andra chansen.
Så kom Amanda Aasa (bara namnet!) och sjäng Late. Det var tre minuter som var för långa, muzak rakt igenom. Och varför genomskinliga byxor utanpå shorts och genomskinlig tröja utanpå en top. Detta slogs också ut i första omgången. Jag är inte förvånad.
Då Anis Don Demina sjöng, eller rappade, Vem e som oss fick jag hoppet tillbaka. För det första kommer han ur ett tidningsomslag, med rubriker som speglar det han sjunger och rappar. För det andra är han klädd i lila, min favvofärg. För det tredje har det energi och man blir glad. SÅ kul att detta gick till andra chansen.
Efter detta sjöng Faith Kakembo Crying rivers. Hon är narkossjuksköterska från Jönköping, och David Sundin skojade om att hon var nervös, men att hon skulle ”keep the faith”. Men det var en ballad som för mig var MAGISK och hon glittrade och hade klass! FATTAR inte att detta bara blev femma.
Sist ut var Mohombi. Hans låt Winners behöver några genomlyssningar för att jag riktigt ska fastna för den, men då jag hörde den nu för första gången tyckte jag nog att den i alla fall var bättre än förra årets låt. Och trots allt så går Mohombi genom rutan. Han gick direkt till final.

Så långt om detta. Natti, natti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: