Varför ska vi betala terrorlöner till palestinier?

I januari mötte utrikesminister Ann Linde Vänskapsförbundet Sverige-Israel, som enligt tidningen Världen idag under mötet kritiserade svenskt bistånd till Palestinska myndigheten eftersom denna myndighet via mellanhanden PLO ombesörjer löneutbetalningar till palestinska terrorister i israeliska fängelser och deras familjer. Vid mötet med Vänskapsförbundet Sverige-Israel ska Linde ha sagt att om hon förstått det rätt, är lönerna till palestinska terrorister en form av socialbidrag.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/GGbr0J/terrorloner-ar-inte-socialbidrag-linde
Men, ursäkta? Menar hon att pengar som betalas till terrorister för att de har mördat israeler är socialbidrag???
Fast – det är ju klart, detta är Sverige. Sverige ger 22,5 miljoner kronor till Palestinska myndighetens miljömyndighet. Palestinska myndigheten i sin tur ansvarar för vad myndigheten och dess lagstiftning kallar ”löner” till tillfångatagna palestinier som deltagit i vad lagstiftningen kallar ”kamp mot ockupationen”, vilket i klarspråk betyder terrorism.
Detta är alltså vad skattepengar går till. Undrar vad judar i Sverige tycker om det?
Enligt uppgifter jag tagit del av från palestinska nättidningen Al-Watan rör det sig om 40 miljoner israeliska shekel i månaden som betalas ut till 12 000 palestinska terrorister, inklusive de som tillhör den terrorstämplade organisationen Hamas.
För den som begått grova terrorbrott och suttit inne i mer än 30 år ligger terrorlönen på 12 000 shekel i månaden vilket motsvarar runt 33 000 svenska kronor. Terroristerna kan ansöka om lön och andra förmåner på den palestinska regeringens hemsida. Det handlar om ett sjukt lönesystem för att belöna terrorister och uppmuntra till terror.
Hade det handlat om socialbidrag hade pengarna gått till nödställdas familjer, inte till terroristerna själva.
Linde är i bästa fall naiv när hon talar om terrorlönerna som socialbidrag eller i värsta fall en minister som saknar vilja att ta verklig ställning mot den palestinska terrorismen.
Faktum är att den politiker som inte är beredd att se löner till terrorister för vad det är, riskerar i det långa loppet förlora hela sitt förtroendekapital i en tid då fakta bara är en googling bort och allt fler vakna medborgare kan se att Sveriges biståndspolitik bidrar till konflikt och terror.

Antagligen finns det en agenda för det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: