Hatbrott kan väl utövas av vilken etnicitet som helst – eller?

Södertörns tingsrätts dom rörande tre osedvanligt fula rån är ingen uppbygglig läsning.
Ett av offren misshandlades i sin lägenhet och tvingades ta sms-lån. En annan av pojkarna hölls fången i tre timmar innan han fördes bakom en kyrka och tvingades klä av sig.
Rånarna spelade in förnedringen. Den spreds på nätet och publicerades på en av de sajter som hämtar all sin näring och syre i att ge invandrare skulden för allt elände i tillvaron.
Pojken berättar att de gång på gång skrek bland annat ”jävla svenne” medan de slog och sparkade honom. De kissade i hans mun.
Röster har på ledarsidor och i sociala medier höjts för att brott av detta slag, som med ett nyligen uppfunnet ord kallas förnedringsrån, ska beskrivas som hatbrott.
I en skriftlig fråga vill SD:s rättspolitiske talesperson Adam Martinnen veta hur justitieminister Morgan Johansson ser på saken och i en analys i Svenska Dagbladet i dag påpekar juridikprofessor Mårten Schultz att tingsrätten inte har prövat huruvida rånet är ett hatbrott eller ej.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/3JdQod/svenskar-kan-ocksa-utsattas-for-hatbrott

Tja, kanske ska man vara försiktig med att tala om hat, och i stället tala om förnedring? Det verkar ju uppenbarligen vara det som gäller då svenskar utsätts för våld och hat på grund av sin etnicitet. Personer med invandrarbakgrund som flera gånger skriker ”jävla svenne” medan de misshandlar honom och sedan tar hans dyrbara mobil sysslar väl för fasiken både med rån och med rasism!

I princip vilket brott som helst kan vara ett hatbrott. Från klotter till mord. Avgörande är om motivet är att kränka en människa på grund av exempelvis ras, hudfärg, etniskt eller nationellt ursprung. Om så är fallet ska straffet skärpas.

Kan en svensk, i egenskap av just svensk, över huvud taget utsättas för hatbrott?
Här måste man faktiskt svara ja på den frågan. Trots att det finns de som menar att en minoritet aldrig kan utsätta en majoritet för rasism. Det är självklart rasistiska motiv som ligger bakom då svenskar angrips för att de är svenskar.

I detta fall menar domstolar att det var så att rånarna ville åt mobilen, och hade kunnat utsätta vem som helst för det. De hade lika gärna kunnat skrika ”jävla kines”.

Frågar man Pinglan är det sekundärt. Det är lika illa att utsätta svenskar, kineser, kenyaner, saudier och amerikaner för rån. Skriker man tillmälen under misshandel och förnedring så är det rasism vilket ord man än använder!

Punkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: