Elisabet Höglund skrev om det för 11 år sedan!

När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret.
I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund.
Man tittade inte bakom skynket för att se varför dessa barn blev apatiska. Man problematiserade inte. Man ställde inte motfrågor eller ifrågasatte.
Fenomenet med de apatiska flyktingbarnen blev en akut politisk, medicinsk och journalistisk kris i Sverige i början av 2000-talet. Hundratals barn till flyktingar från republiker i det forna Sovjet och forna Jugoslavien blev plötsligt apatiska när deras föräldrar fick avslag på sina asylansökningar. Barnen slutade prata, slutade äta, låg till synes livlösa i sina sängar. Förtvivlade föräldrar visade villigt upp sina sjuka barn framför tv-kamerorna och förklarade att om de inte fick uppehållstillstånd i Sverige så skulle barnen dö. Så fort de fick uppehållstillstånd tillfrisknade barnen från en dag till en annan.
Ifrågasatte man – ja, då var man rasist. Så går det till i naiva länder.
En som massakrerades till spån i massmediejakten var psykologen Marie Hessle. Hon var mellan 2004 och 2006 regeringens samordnare i frågan om de apatiska flyktingbarnen. Hon drog en försiktig slutsats att man inte kunde utesluta att en del av de apatiska barnen simulerade.
I bräschen för vendettan gick SVT:s ”Uppdrag granskning” med reportern Gellert Tamas i spetsen. Han beskyllde Marie Hessle för att ”ljuga, sprida rykten och rena faktafel”.
Gellert Tamas fortsatte sin kritik i boken ”De apatiska”, som kom ut 2009. Boken hyllades. Tamas blev helgonförklarad. Men kanoniseringen bestod inte. Det har senare framkommit att Tamas har utelämnat avgörande uppgifter.

https://www.expressen.se/debatt/redan-2008-skrev-jag-sanningen-om-apatiska-barnen/

Alla journalister svalde dock inte hyckleriet. Elisabet Höglund skrev i november 2008 en krönika i Expressen där hon lade fram precis de fakta och misstankar kring de apatiska flyktingbarnen som i dag börjar bli allmängods.
https://www.expressen.se/kronikorer/elisabet-hoglund-darfor-slutade-jag-pa-aktuellt/
Hon ifrågasatte masshysterin och att dessa flyktingar alla kom från forna sovjetstater. Likaså ifrågasatte hon att dessa apatiska barn bara förekom i Sverige och deras snabba tillfrisknade då de fått besked om att få stanna i Sverige.

Först nu har man svängt i frågan då barn berättat om hur de utsatts för Münchausen-by-Proxy. Det är tragiskt att det skulle ta nästan tjugo år innan något som liknar en sanning om de apatiska flyktingbarnen kom fram. Fenomenet visar att när välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, så är sanningen det första offret.

Så rätt har hon, Elisabet Höglund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: