Rasism mot vita finns inte i Sverige, och jorden är platt!

Lovisa Fhager Havdelin, generalsekreterare för den ideella organisationen Teskedsorden, skriver i Aftonbladet att rasism mot vita inte finns i Sverige. Givetvis misshandlas ungdomar för att de är ”svennar”, men enligt Lovisa tycks det handla om att frågan om omvänd rasism finns aktualiseras. Svaret är för henne enkelt. Det finns inget sådant som omvänd rasism i Sverige.
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/EWnnXo/rasism-mot-vita-finns-inte-i-sverige
Det kan jag hålla med om. Inte att det inte finns rasism mot vita i Svsrige, utan för att det inte finns något som heter omvänd rasism. Rasism är rasism, oasvett vilka som drabbas eller vilka som är gärningsmän.
”Ungdomsrånen är fruktansvärda och brutala på alla sätt och vis, och ska på inga sätt förringas. Men det är inte rasism. Att kalla det omvänd rasism är att trivialisera den faktiska rasismen.
Vita personer som tillhör majoritetssamhället kan, precis som alla, utsättas för fördomar och i vissa fall diskriminerande handlingar på grund av sin religion, funktion eller könsidentitet. Vita kan också utsättas för handlingar och fördomar baserade på sin ljusa hudfärg. Men det är inte rasism”,är. menar Lóvisa.

Näha. Vad är det då? För något namn har det väl? Annars är ju DEN typen av rasism förringad, precis som Lovisa tycks mena att rasism mot mörka är.

Rasism handlar om strukturer, makt och privilegier i samhället som gör att personer konsekvent, medvetet eller omedvetet, gynnas eller missgynnas på grund av sin hudfärg eller etnicitet. Till exempel inom arbetslivet, skolan eller bostadsmarknaden. Rapporter, vittnesmål och forskning visar hur afrosvenskar och andra etniska minoriteter diskrimineras i Sverige, skriver Lovisa vidare.

Så – när invandrare för förtur medvetet, så är det okej. Att om en svensk inte får det där jobbet eller den där lägenheten för att hen är svensk, då beror det inte på samhällsstrukturer som är framtagna för att inte missgynna de så kallade privligierade?

Lovisa menar också att detta inte disuteras eller uppmärksammas. Det görs väl hela tiden, inte minst i hatet mot SD, som alla motarbetar, och som inte ens Pinglan vill rösta på.

Som vit behöver du förstå hur din vithet är en del i en vithetsnorm som ger privilegier och överläge, säger Lovisa också. Varför måste jag förstå det som vit? Behöver inte rika svarta eller svarta i maktställning förstå sina privilegier?

Och JO, det är klart att blir kränkta över att folk menar på att vi tycks glida in på räkmackor överalllt för att man är vit. Skulle man inte bli kränkt som svart om någon sade till en att man ska tänka på vad man säger och vad man gör på grund av vilken hudfärg man råkat födas med?

Frågar man Pinglan så är det därför högerpopulister kommer försöka ta påäng på invandrarungomdar som misshandar svenskar. Om man hela tiden får höra att detta våld inte är lika vanligt som rasistiskt våld och diskriminering? Men tyvärr tycks vårt samhälla funka så. Det är som när man talar om att mäns våld mot kvinnor i nära relationer ska upphära. Ska inte allt våld fördömas?

Men okej, Lovisa representdrar Teskedsorden. En organisation som hatar allt som är norm och därmed inte gillar män, cis-personer, heteros eller svenskar direkt. Stiftelsen har dessutom fått pengar från Allmänna arvsfonden för att sprida demokratisk musik.
https://www.arvsfonden.se/projektstod-oktober-2019?fbclid=IwAR3RQWjBlWsuxbKG1OJhj8nF_S1DKWEt5392hBYBRFupKlU1deIrMHeDKLo

Kanske inte de man ska ta på så stort allvar trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: