I coronavirusets framfart – Nederländerna stänger

Från och med 16 mars stängde Nederländerna alla skolor, kaféer, restauranger och idrottsklubbar. Blomsterindustrin blöder och färska varor måste slängas – och det blir prisfall på grund av att köpare saknas. Och inför stängningen av sexklubbar och droghandlare i Amsterdam på grund av viruset bildades långa köer utanför kaféer som erbjuder marijuana och hasch.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7AQKJ/drogkoer-och-blomsterkris-i-nederlanderna
Hårdare tag i Nederländerna, med 1 135 fall av coronasmitta, varav 20 har avlidit. För två veckor sedan. Det ser ut ungefär som i Sverige, har jag för mig. Några fler sjuka och döda, men det bor dubbelt så många människor där, på en yta av Smålands storlek.

Tycker nog att man kunde göra med skolorna här som där. Stäng dem, men gör klart för ungarna att det inte är fråga om coronalov.
https://www.expressen.se/dinapengar/snart-stanger-amsterdam-har-hamstrar-de-marijuana-/
Det värsta med svensk media tycks dock vara att folk hamstrar marijuana. Och jag som i min enfald trodde att det var turister som puffade, och att de knappast kan ta med sig röka hem. I dessa tider är väl antalet utländska turister få, så det torde vara holländare som hamstrar. Se där! Om nu holländare puffar och det nu är så farligt, hur kommer det sig då att Nederländerna många gånger fungerar bättre än detta land?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: