I stället för Eurovision Song Contest

Då ESC helt uteblev för första gången någonsin, så visades ett slags ersättningsprogram. Inte från Rotterdam, men väl från Hilversum. Det första jag tänkte på var att dessa holländska programledare uttalade Måns Zelmerlöw riktigt bra. Måns själv gjorde en akustisk version av Heroes i sin trädgård i London. Texten passar då bra i dessa tider. ”We are the heroes of the time, but we are dancing with the demons of our lives.” Så sant som det är sagt. Andra fina framträdanden var Marija Serofovic då hon sjöng Molitva på Belgrads tomma gator och Ilse de Lange och Michael Schulte då de sjöng Ein bisschen Frieden.
Märkligare blev det då Netta sjöng en låt som hon spelade på speldosa i en säng, Cuckoo, vilket handlade om att man blir koko på hela situationen. Då man innan såg hur hon framförde sitt bidrag året efter att Israel vunnit så kände jag att jag trots allt saknade den ”riktiga” ESC.

Artisterna som skulle varit med i år hälsade till Europa. Många fina budskap, mycket handlade om Corona och situationen, så klart, men en blandade in miljön och en Gud. En uppmanade till och med till fika och kramar! Också artister hälsade, och även Carola var snabb med att blanda in Gud.

I slutet av programmet hälsade själva Björn Ulvaeus och menade att detta var en chans att glömma Corona för en stund. Jojo, man hade ju bara talat om det de senaste två timmarna, typ…
Han sade dock att det var klokt att man valde att kalla årets tema/slogan för Shine a light och inte Waterloo, och det hade han ju onekligen rätt i.

Det hela avslutades med att alla artister sjöng Love shine a light från sina avstånd, och på slutet dök själva Katrina med hund upp. Katrina and the waves vann ju med denna låt 1997.

Nu hoppas vi alla bara på att virusfan är borta nästa år så att det finns en chans att det blir som vanligt igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: