Regeringen genuscerttifierar allt utom invandringen

Regeringen vill genuscertifiera allt som rör sig. Men det gäller tydligen inte migrationspolitiken, skriver Sara Havneraas, ordförande för Kristdemokratiska kvinnoförbundet.
Regeringen har nämligen valt att införa gymnasielagen, som till 99,4% gynnar män. Den ger 9000 ensamkommande ungdomar rätt att stanna i Sverige. Det råder inget tvivel om att många av dem sannolikt upplevt svårigheter, både i sina hemländer och på vägen till Europa. Men det berättigar dem inte till asyl. En betydande andel har fått sin ålder uppskriven, saknade giltiga ID-handlingar och många har också – innan gymnasielagen tillkom – fått avslag på sin asylansökan.
Trots att regeringen ägnar sig åt ”mainstreaming”, genuscertifiering och en förment feministisk utrikespolitik fortsätter migrationspolitiken att vara ett jämställdhetspolitiskt sorgebarn. Den rödgröna migrationspolitiken saknar inte bara jämställdhetsperspektiv, den missgynnar aktivt flickor och kvinnor.

https://www.expressen.se/debatt/gymnasielagen-gynnar-endast-man-varfor/

Flickor och kvinnor, hbtq-personer och funktionshindrade är de grupper som far mest illa vid konflikt och krig. De blir i högre utsträckning kvar i konfliktdrabbade områden och flyktingläger. I kaoset som råder har de än svårare att hävda sina rättigheter. Deras specifika hälsobehov möts sällan, eller aldrig. Personer som verkligen skulle behöva komma till Sverige blir kvar i krigens helvete.

Den feministiska regeringen problematiserar ofta de könsskillnader som existerar inom yrkesgrupper på arbetsmarknaden. Då är det plötsligt absolut livsnödvändigt att det råder 50/50-fördelning mellan könen. Men när det gäller migrationspolitikens skeva könsfördelning envisas regeringen med att blunda.

Fast – det är ju klart. Det är ju inte VITA män det gäller denna gång.

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: