Varför följer man Folkhälsomyndighetens råd i vissa fall, men inte i andra?

Folkhälsomyndigheten kräver en utrednng av svensk drogpolitik. Socialministern motsätter sig en sådan utredning och menar att den politk som vi för i Sverige är SÅÅÅÅ bra!
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/folkhalsomyndigheten-utred-forbudet-att-ta-droger
Uppenbarligen ska man lyssna på Folkhälsomyndigheten när de tycker som regeringen! Trots att vi har den näst högsta drogdödligheten i Europa, så skiter man i expertkunskap!

Att man har denna syn på andra droger än alkohol sägs bero på att det inte är svensk kultur. Jaha. I andra fall tycks man vara jävligt snabb med att ändra åskikt om vad som vad som är svensk kultur! Funkar inte det, så tar man upp att droger är en klassfråga.
https://www.svd.se/hur-svensk-kultur-reducerades-till-gnall
https://www.arbetarbladet.se/artikel/ramadan-ar-numera-en-svensk-tradition
https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-de-rikas-knarkande-goder-gangkriminaliteten/

Som jag sagt tidigare, då vi har denna syn på droger (och sexköp) så söker inte folk som har problem hjälp. Den restriktiva drogpolitiken bryter mot mänskliga rättigheter. Sverige är ju så liberalt på alla andra plan, så varför inte i drogfrågan? Även om man hatar droger så måste man ta till sig kunskap, och därför kan man inte stoppa utredningar, bara för att det skulle kunna ge ett oönskat resultat. De flesta använder droger som folk använder alkohol, och mycket av den kriminella verksamheten skulle försvinna om politiken såg annorlunda ut.

Människoliv är viktigare än nolltolerans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: