Att Sverige kallar sig för ett feministiskt land skrämmer mig

Jag saknar att jag inte kan åka till Amsterdam i dessa coronatider. I synnerhet när man ser hur efterblivet man resonerar i detta land. Det visar sig inte minst i hur man talar om Paulo Roberto och hans sexköp. Roberto är heterosexuell, entreprenör och starkt kritisk till feminism. Han är dessutom Europé och har sitt ursprung i områden där man inte räknas som rasifierad. Sådant hatar vänstern, och nu ser de sin chans att hämnas.
I en debattartikel i Aftonbladet den 16 maj kräver tre kvinnliga sossepolitiker att torskar sätts i fängelse. Heléne Fritzon, EU-parlamentariker, Carina Ohlsson, ordförande i S-kvinnor och Annika Strandhäll, Socialdemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson, manar till kamp för de förtryckta och utnyttjade kvinnorna. Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker kommenterade Aftonbladetartikeln på Twitter. Även hon vill att torskar ska straffas hårdare.
MOHAMED OMAR: Paolo Roberto och vänsterns hyckleri
Man kan ju undra var vänsterns upprördhet finns då utländska våldtäktsmän får stanna i Sverige. Och då de nu skriver att torskar ska straffas hårdare, då det tidigare har hetat att hårda straff inte hjälper.

Och varför straffa torskar? Jag gillar mitt yrke och har valt det av egen fri vilja – för det möts jag av hat och härskartekniker, skriver Lilla Lilith, sexarbetare i Amsterdam.
Hon reagerar på att det bara är de sexarbetare som ser sig som offer som får komma till tals i svensk media.
https://www.expressen.se/debatt/feminister-tystar-oss-frivilliga-sexarbetare/
Alla sexarbetare är inte ryskor som är utsatta för trafficking.
Den lyckliga horan finns, vad folk än säger, och även om hon inte är i majoritet. Cissi Wallin tar genast upp att folk bara talar om Paulo Roberto och inte om kvinnan SOM UTSATTS FÖR ÖVERGREPP! Och att hon är utsatt för trafficking och människohandel.
https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/vem-bryr-sig-om-kvinnan-och-hennes-trauma/
Och helt riktigt, det är de som ser sig som offer som talar ut, och från regeringshåll talas det om fängelsestraff för sexköp.
https://www.expressen.se/nyheter/kvinnorna-som-salt-sex-ar-betalda-overgrepp/
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4qPMoV/regeringen-vill-skarpa-lagstiftning-mot-sexkop
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/0n1mw0/regeringens-besked-sexkop-ska-ge-fangelse

Varför inte i stället satsa på att hjälpa de kvinnor (och i vissa fall män) som vill komma bort från att vara sexarbetare i stället för att straffa deras kunder?

Det kanske man ska satsa på i stället för att tala om betald våldtäkt i stället för sexköp och dra ner de som köper sex i smutsen.
https://www.expressen.se/debatt/fordomandet-av-paolo-roberto-har-sparat-ur/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: