En och annan sosse skärper sig faktiskt

Sverige ska vara ett säkert och tryggt land för alla. Konsekvenserna för den som gör sig skyldig till allvarliga brott ska vara kännbara, samtidigt som den som blir utsatt för brott ska skyddas.
Nu tillsätter regeringen en utredning för att fler ska kunna utvisas på grund av brott, skriver Rikard Larsson och Fredrik Lundh Sammeli (S).
https://www.expressen.se/debatt/s-fler-brottslingar-ska-kunna-utvisas/

Det är knappt man sina ögon tror! Till och med en och annan socialdemokrat resonerar som en och annan sverigedemokrat.
Kravet på laglydighet gäller lika för alla i Sverige – oavsett om man är svensk medborgare eller inte. Får man chansen att påbörja ett liv i Sverige förväntas man därför följa de lagar och regler som gäller i landet och därmed avstå från kriminella handlingar. För att upprätthålla legitimiteten i en långsiktigt hållbar migrationspolitik som erbjuder fristad åt personer med skyddsskäl, måste konsekvenserna för den som gör sig skyldig till allvarlig brottslighet vara kännbara, skriver Rikard och Fredrik.
Hedersrelaterad brottslighet och hat ska inte under några omständigheter accepteras.

Och, som sagt, oavsett om man är svensk eller utlänning, boende här eller besöker Sverige, så måste man följa de lagar och regler som gäller här. Precis som att man måste följa lagar och regler i andra länder man befinner sig i.

Varför tycks det vara så att vissa inte tycks fatta det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: