Trångt om saligheten

SVT har träffat barnfamiljen Khammo i Geneta som bor sju personer i en trerumslägenhet. Och de är inte ensamma om det, statistik från Statistiska centralbyrån visar att var fjärde Södertäljebo bor på så liten yta att de räknas som trångbodda – eller extremt trångbodda. De senaste årens utveckling ser inte ut att gå åt rätt håll.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/familjen-khammo-i-sodertalje-bor-sju-personer-i-en-trea-barnen-laser-dorren-for-att-gora-laxorna-i-fred
Nu framgår det inte hur länge familjen bott i Sverige, men det verkar som om de två yngsta är födda här. Kanske borde de ha satsat på SFI, vilket underlättar då man ska söka jobb och kunna betala för större bostad och alla barn man ynglat av sig.
Enligt min kompis Bussiga Barbro har även Hanif Bali tvittrat om detta. (Tack för tipset, Bussiga Barbro!)
Inte en enda kritisk fråga från journalisten om hur familjen valt att gå från en trebarnsfamilj till en fembarnsfamilj när de bara bor i en trea och lever på soc.,. lyder Balis tweet.
Ja, man kan undra. Som Bussiga Barbro skriver: Vi tar det en gång till. Barn är varken en rättighet eller skyldighet. Somliga säger att barn är en gåva. Man kan dock inte räkna med att få gåvor, i form av större bostad, för varje barn man skaffar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: