Det är väl inte konstigt att vita frågar!?

Allas vår Cissi Wallin har en svart kompis som får frågor om vad man som icke-svart ska tänka på. Denna svarta kvinna är också urless på folk som vill ha godkännande från henne.
”Varför i helvete skriver ängsliga vita brudar till mig och frågar om jag tycker det är okej att de skaffar dreadlocks?”
Jag håller med om att det är konstigt att en svart person ska tycka att det okej eller inte okej att ha vissa frisyrer, men så som debattklimatet är i Sverige så är det väl inte konstigt att folk försöker ta reda på vad som kränker. Saker som är oskyldiga för mig kanske inte är det för dig, och bara för att jag råkar vara vit så kan jag inte läsa tankar!
https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/identitetspolitiken-tar-fram-det-samsta-ur-manniskor/
Ingenting blir heller lättare för att organisationer som `Teskedsorden fullkomligt marinerar sig i rasteorier. Och då de har rätt åsikter så kommer pengarna från Arvsfonden snabbare än ett brev på posten. Att till exempel kulturministerns hår skulle vara ett problem grundar sig i uppfattning att ”kulturell appropriering” äger rum varigenom personer från ”privilegierade” hudfärger exploaterar minoriteters kulturuttryck. I detta fall betyder det att kulturminister Amanda Lind agerar rasistiskt när hon har dreadlocks, eftersom hon är vit, och dreadlocks är bara något som svarta ”får” ha. Idén är kontroversiell och kritiserad – främst för att den bygger på antagandet att folkgrupper kan äga kulturella uttryck och att fel kulturblandningar tyder på förtryck.

Teskedsorden är även ute i svenska skolor och föreläser om ”den vita skörheten”. En idé om att vita blir kränkta när frågor om ras eller deras ”vita privilegier” kommer på tal. Deras budskap till eleverna är att det inte finns rasism mot vita. Visserligen kan de bli diskriminerade ”men det handlar aldrig om rasism” ty rasism handlar alltid om ”strukturer” på en samhällsnivå, inte om vad människor i praktiken kan uppleva.

Men – om man resonerar så, ja, då är väl den rasism som finns mot mörkhyade inte heller verklig, utan bara något som de upplever – eller? Borde inte ALL diskriminering på grund av utseende motarbetas? Att säga till vita barn att de bara upplever att de blir mobbade eller utsatta för fysiskt våld, är inte det rasism i sig?

Denna världsbild är grundad i en stelbent rashierarki. De skriver i sin kampanj om rasprivilegier att ”Vithet utgör den universella, eftersträvansvärda normen och förknippas med kännetecken som obefläckad moral”. Vad det betyder i praktiken är att vi alla innerst inne anser att vita människor är mer värda än människor med annan hudfärg. Även den som inte alls säger sig skriva under på denna rasistiska uppfattning gör det ändå, eftersom vi alla verkar inom de rasistiska strukturerna.

Med andra ord – du föds till rasist eftersom du föds med vit hudfärg! Säg något liknande om andra folkgrupper och det tar hus i helsicke!
https://www.gp.se/ledare/rasprofit%C3%B6rerna-du-betalar-f%C3%B6r-1.28438154?fbclid=IwAR1XES7CMqRFjcOO0cxe6F4H3GKklZ8zUMF1EWyTs4mxVjJwcc4GDHGmmCo

Teskedsorden startar dessutom en podd som ska ta upp VITHET! Är folks hudfärg ett problem för dem så får de väl för fan flytta till ett land där majoriteten är mörka, då!

Att ta upp vithet, eller brunhet, som ett problem är fan rasism på jävligt hög nivå!
Enligt min kompis Bussiga Barbro så ska visst Jellybean Gen och Luai Ahmed starta en podd som tar upp brunhet!

Så – vad kommer nästa gång? Poddar om kristna, judar eller muslimer? Poddar om tyskar eller seychellier?

Det blir fan bara sjukare och sjukare….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: