Obstinata politiker

Då en påläst journalist ställer frågor till makthavare kan resultaten bli avslöjande, framför allt om makthavaren blir provocerad. För några veckor sedan intervjuades utrikesminister Ann Linde av Deutsche Welle. Hon ville tona ned att den svenska coronastrategin skiljer sig från andra länders, genom att understryka att regeringen visst infört rättsligt bindande åtgärder – exempelvis råden om att hålla social distans, jobba hemifrån och tvätta händerna.

Men det är ju inte sant.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd bör följas, men de är inte juridiskt bindande. Eller tror Linde att polisen haffar den som blir påkommen med att okynnesjobba på kontoret? Eller böter på att inte tvätta händerna en gång i halvtimmen?

Vidare kommer hon med utfall mot journalisten och vevar på med att Tyskland skulle vilja kasta ut Sverige ur EU och att det då inte är någon tävling i dödsfall.

Det går att försvara Sveriges beslut att inte stänga ned hela samhället. Men för att bygga upp förtroende för Sveriges internationellt avvikande linje måste regeringen börja med att redogöra för hur man har tänkt, vilka underlag man har utgått ifrån och hur man tänker anpassa strategin allteftersom mer kunskap blir tillgänglig.  Inte bära sig lika populistiskt åt som Trump!

Då hon inte kan svara så säger hon i stället att hon borde vara mer kvinnlig då hon svarar! Sverige får väl inte bättre rykte internationellt bara för att hon drar kvinnokortet, heller?!

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/ann-linde-later-som-en-obstinat-populist/

Dessa styrande är fan som soppa på burk! Vilka stolpskott det finns!

2 svar so far »

  1. 2

    S Eriksson said,

    Jon Tallinger är inte heller så imponerad av strategin, det finns mycket med honom på Youtube.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: