Har våra myndigheter en islamistisk agenda?

1,2 miljarder kronor.

Så mycket skattepengar har gått till företag styrda av extrema islamister, enligt en kartläggning från Nyhetsbyrån Siren.

Friskolor sticker ut särskilt.

– Det finns ett rent finansiellt syfte, sedan handlar det om påverkansaspekten, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan.

Enligt Nyhetsbyrån Siren finns de cirka 550 personer med kopplingar till radikal islamism. Vissa av dem är våldsbejakande återvändare som stridit för IS och al-Shabaab. Andra är bokstavstroende salafister som vill införa sharialagar och är emot såväl demokrati som kvinnligt självbestämmande. Deras granskning har visat att ett 50-tal bolag och organisationer med extrema islamister i ledningen har gjort affärer med staten och olika kommuner under de senaste fem åren.

Totalt värde: 1,2 miljarder kronor.

Kommunernas skolpeng och Skolverkets statsbidrag står för en överväldigande del av transaktionerna. Sedan den 1 januari 2019 kan Skolinspektionen kolla upp ledning och ägare för att undvika att personer med kopplingar till exempelvis våldsbejakande extremism styr skolorna. Trots det har bara två skolor stoppats sedan dess.

Att myndigheter brister i sina kontroller var pengarna går är en farlig väg för detta land. Även Säpo varnar för det.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJ4bMQ/radikala-islamister-far-miljardstod-av-svenska-myndigheter

Detta är bara för sjukt. Men det är samma sak med IS-återvändare. De straffas inte.

För mig är det enkelt. Är dessa terrorister inte svenska medborgare ska de inte hit. Är de svenska medborgare ska de straffas. Inget av detta tycks ske.

Så man undrar snart vad våra ledare har för agenda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: