När blev muslimer en folkgrupp?

Tre personer greps på fredagseftermiddagen för hets mot folkgrupp i samband med en islamkritisk manifestation på Stortorget i Malmö. Den danske politikern Rasmus Paludan hade några timmar tidigare stoppats från att ta sig in I i Sverige. Tydligen skulle han och konstnären Dan Park bränna Koranen som en del i denna demonstration. Denna demo hade dock inte fått tillstånd, och motdemonstranter var på plats. Just för allas säkerhet får man inte demonstrera islamkritiskt i Sverige. Det kan jag förstå. Av samma anledning tycker jag det är obehagligt då nazister får tillstånd att demonstrera.

Å andra sidan strider detta mot yttrandefriheten. Även idiotåsikter är åsikter, och inget blir bättre för att man tystar ner dem. Vilket görs i debatten – och då söker dessa personer demonstrationstillstånd! Och sorry, men muslimer är inte en folkgrupp, det är en religiös grupp.

https://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-redo-for-koranbranning-trots-att-tillstandet-saknas/

Sedan tycker jag att det är fel att bränna Koranen. Eller Bibeln, om nu någon skulle vilja göra det. Böcker bränner man inte, eftersom de står för – det fria ordet, att få tycka, tänka och tro som man vill! Därför anser jag personligen att koranbrännare är av samma skrot och korn som de som de hyser aversioner mot.

Och det är så trist att kyrkor vandaliseras.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kyrkan-vandaliserad-under-sju-dygn-i-rad-/

Låt alla få ha sin tro ifred, så länge den inte prackas på andra!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: