Svarta krokodiltårar

Min kompis Bussiga Barbro läste en artikel i Damernas värld om Siduri Poli, som har skrivit en bok med titeln ”Hur du lyckas i en vit värld”. Där gråter Poli över att hon har det så svårt som rasifierad kvinna i en värld som domineras av svenska män.  Då verkar hon se mindre mörk ut än vad jag gör på sommaren.

https://www.siduri.se/

Varken Bussiga Barbro eller Pinglan förnekar att det finns rasism. Men vi är båda rörande överens om att den främsta orsaken till svårigheter på arbetsmarknaden heter inte rasism eller sexism utan överbefolkning, För att citera Bussiga Barbro:

”Enligt SCB var befolkningsantalet i Sverige 10.327.589 personer i slutet av 2019, en ökning på drygt 1,4 miljoner sedan 2000.  Då är det väl klart som korvspad att det blir tufft när fler ska konkurrera om jobben, när det dessutom var kärvt redan på 1990-talet. Detta drabbar alla oavsett pigmentering.”

Denna Poli verkar tyvärr vara lättkränkt. Då Malou von Sivers frågade henne vad hon ansåg om skjutningarna i Botkyrka så grät hon över att hon inte fick frågor om sin bok.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/zGdnd5/forfattarens-ilska-mot-malou-von-sivers

Hade Poli inte fått frågor om hur det är att leva i Botkyrka, så hade hon väl känt sig kränkt för det, eftersom hon då inte kunde berätta om att man kan lyckas trots alla tragiska händelser där och att man man är invandrare och kvinna från ett sådant område där hemskheter sker.

Jag är fan trött på dessa krokodiltårar från folk som tycks tävla i vem som är mest kränkt!

1 Response so far »


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: