De flesta tycker det är okej att fläka ut tuttarna – ändå klagar mammorna!

Allt färre ammar sina barn. Siffrorna oroar läkarna.

– Vi har länge sett att amningstalen sjunker, både i Skåne och i resten av landet, säger Marie Köhler, barnhälsoöverläkare.

Samtidigt har få problem med att kvinnor ammar på offentliga platser. Nio av tio tycker det kan ske överallt. Samtidigt anser fyra av tio att amning på offentlig plats bör ske diskret och tre av tio kände sig mer bekväma med att se barn flaskmatas jämfört med att se barn ammas.

 

https://www.expressen.se/kvallsposten/nio-av-tio-sager-ja-till-offentlig-amning-/

 

Ja, det är väl inte så konstigt! Självklart ska också spädbarn kunna äta utanför hemmet, men jag tycker inte det är okej att få en patte rakt på mig, som några kvinnor bär sig åt då de ska amma och anser att de och deras barn står över allt. Då är det bättre att ge flaska vid de tillfällen man är ute offentligt med barnet och denna offentliga plats inte råkar vara en nudiststrand.

Men att amning skulle skydda mot bröstcancer, som det hävdas – betyder det att vi som aldrig får barn har en ökad risk för det? Och om amning skyddar mot barnfetma – jaha, och hur gör ett samkönat manligt par med ett spädbarn då? Det finns sådana, tro mig, jag vet.

Åter denna barnfixering som tar sig uttryck i att åtminstone kvinnor med spädbarn kan bära sig åt hur som helst…. ….och snyftartiklar med kvinnor som ombeds vara mer diskreta kommer….

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/kicki-blev-tillsagd-pa-biblioteket-gor-det-lagligt-att-amma

Mamman blir tillsagd att täcka sig när hon ammar – hennes briljanta svar hyllas nu av tusentals

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Något som man (väldigt) sällan nämner i Sverige är att bröstmjölk även innehåller endocannabinoider, kroppsegna cannabinoider. Dessa anses bland annat öka barnets immunförsvar. Ett av dessa är anandamid, som har så stora likheter med THC att en del forskare kallat ämnet för ”kroppens eget THC”. Anandamid utsöndras även under så kallad ”runner’s high”, den kick man ibland kan uppleva under joggning.

    Det skulle inte förvåna mig om det finns en och annan extremist därute som tycker att allt detta är helt förfärligt.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: