Det fanns inte något annat Dan Eliasson kunde göra

De senaste dagarna har det inte varit bra stämning på MSB. Folk har varit så upprörda att de har gråtit och till och med chefer på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har krävt Dan Eliassons avgång. Tydligen var det inte helt så att han skötte sina uppgifter under ledigheten, utan det fick andra göra. Dessutom så har många sagt att om han inte avgår så skulle myndighetens förtroende rasa.

https://www.expressen.se/nyheter/stor-upprordhet-internt-hos-msb-krav-pa-att-årdan-eliasson-avgar/

Nåja, idag fick vi alla beskedet vi väntat på. Dan Eliasson avgår. Eliasson kommer nu få ett annat jobb i regeringskansliet, säger inrikesminister Mikael Damberg i Expressen TV. Förhoppningsvis med en jävla lönesänkning. Dock så sade Eliasson själv att han avgår så att MSB kan fortsätta sitt uppdrag, Det var i alla fall vad han sade så att det skulle se lite snyggt ut.

https://www.expressen.se/nyheter/dan-eliasson-avgar-som-generaldirektor-for-msb/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/lE4Lv7/eliasson-fick-sparken–pa-ett-snyggt-satt

Han insåg att om han inte avgick frivilligt så skulle han få sparken. Men man ska också veta att detta kommer för regeringen som en gudagåva. Speciellt för Stefan Löfven och Morgan Johannson

Löfven har predikat hela hösten att vi ska följa råd, rekommendationer och restriktioner. Han har bannat oss för att slarva.

Men så fångades han på bild i ett av de köpcentra som han själv utmålat som en av de smitthärdar som ska undvikas – till varje pris.

Johansson gav sig ut i mellandagsrean och köade utanför en av hemstaden Lunds största köpcentra. Han hade visserligen inte själv utfärdat bannbullor mot reor och köpcentra. Men han är den till tjänsteåren äldste ministern och borde veta bättre än att strunta i det den, regeringen alltså, inskärpt ska gälla.

Nu hamnar deras beteenden i bakgrunden.

Nåja, vad händer på MSB nu? Jo, en tillförordnad chef kommer att utses av regeringen inom kort. Kanske redan under torsdagen. Regeringen kan därmed lägga några stormiga dagar till handlingarna.

Då är som sagt inte Eliasson den ende som misskött sig. De tre moderata riksdagsledamöterna Hans Wallmark, Cecilie Tenfjord Toftby och Boriana Åberg fick på tisdagen be om ursäkt för sina utlandsvistelser inför partiets riksdagsgrupp.  Moderaternas riksdagsgrupp har nu fattat beslut om en ny instruktion där gruppledaren Tobias Billström redan på förhand ska få vetskap om planerade utlandsresor. Samtidigt visar det sig att partiets andra vice ordförande Anna Tenje varit på skidsemester under pandemin.

https://www.expressen.se/kvallsposten/brot-mot-interna-reglerna-akte-utomlands-over-julen-/

Hur jävla mycket skräp finns det bland politiker?

Nej, i detta land kan man verkligen bevisa att reglerna gäller för oss men inte för våra makthavare.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/41bXJo/valkommen-till-landet-dar-regler-galler-for-alla-utom-for-mig

Så att Eliasson nu är borta från MSB är det enda tänkbara slutet på en bisarr historia.

https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/ett-logiskt-slut-pa-en-bisarr-historia/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: