Åter gör man saker bara för syns skull och för att kunna visa hur bra man är

Nu har den nya pandemilagen trätt i kraft. Vilket innebär att fler lokaler kan tvingas stänga och att man inte får träffas ens privat, bryter man mot det bötfälls man. Annars verkar det vara samma flum som då det gäller skatt på plastpåsar.

Men Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, är skeptisk. Hon menar att det är just på skolor, på jobb – och vid familjekalas som smitta sprids. Inte på gym och definitivt inte på stränder. I somras gick det hela ju ner trots att folk trängdes som galningar ute!

Hon är också kritisk till den makt som regeringen tillförskaffar sig med den nya pandemilagen. Att de i slutändan kan leda till fler inskränkningar i yttrandefriheten och att man har då har lyft på en spärr för att införa flera nya lagar.

Vilket jag tror är riktigt farligt. Och sorry, det är ett större hot mot demokratin än att några högeridioter stormar den amerikanska kongressen, och då är DE totalt dumma i huvudet, och jag hoppas på långa straff för dessa!

https://www.expressen.se/nyheter/agnes-wold-nya-lagen-kommer-inte-ha-effekt/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/zgMPXw/pandemilagens-olidliga-meningsloshet

Nu får även de 9000 afghaner som kom hit med hjälp av gymnasielagen stanna. Under pandemin är det kanske klokt, men nog fan anande jag åt vilket håll det barkade redan för 3 år sedan.!

https://www.expressen.se/nyheter/politiska-striden-utan-slut-om-9000-unga-afghaner/

Dessa gubbar och kärringar som menar att vi inte ska åka utomlands (och gör det själva) fortsätter släppa in turistande danskar. För ett år sedan hette det att IS-barn skulle få komma hit – och eftersom de inte kan åka själva så måste de få med sig föräldrarna!

Skulle inte förvåna mig om detta fortgår!

Våra politiker kan fan inte vara kloka! Inte våra medier heller….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: