Varför vill folk att extremister ska belönas med fredspris?

Black Lives Matter-rörelsen, som i dagarna tilldelades 2020 års Palmepris, nomineras till Nobels fredspris.

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/blm-nomineras-till-nobels-fredspris.YIBQQrnC7

Okej, både de som delar ut Palmes fredspris och Nobelstiftelsen är privata företag. De är inte några myndigheter eller ägs av kommuner eller regioner. De kan göra vad de vill.

BLM är nämligen ingen medborgarrättsrörelse. De är marxister och förespråkar våld många gånger – precis det som de säger sig vara emot. Dessutom är väst emot rasism, enligt BLM. Självklart är varje förnuftig människa mot rasism och polisbrutalitet. Men de ser ju också färg och gör svarta till offer. Är det inte just det som ÄR rasism?

Tvärtom, många rasifierade är ju trötta på att andra ser dem som offer! Många rasifierade lyckas ju faktisiskt i samhället! Du är inte en svart man, en vit kvinna etc. Du är en människa med dina styrkor och svagheter!

Och – oavsett vem du är – du är värdefull! Glöm aldrig det!

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Det absolut första jag tänkte på när jag såg rubriken i tidningen var hur egendomligt det är att nominera BLM till Nobels fredspris när det sannerligen inte kan ses som en särskilt fredlig rörelse. Det här får mig att tänka på när man i Sverige delade ut litteraturpris till AFA-medlemmar. Märkligt hur extremvänster tilldelas priser medan detsamma sannerligen inte är fallet när det handlar om extremhöger.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: