Låt folk se ut som de vill och bedöm deras prestationer i stället!

”Häromdagen postade influencern Therése Lindgren ett inlägg på sin instastory om kulturminister Amanda Linds frisyr. Lindgren menade att det var ”svårt att känna förtroende” för statsrådet när hon har den frisyr hon har. För det första är diskussionen om att kulturella sedvänjor för alltid ägs av människor med en viss etnicitet i sig är helt bisarr. Kulturer inte är statiska utan har sedan urminnes tider korsbefruktat varandra och det är därmed omöjligt att stjäla kulturella uttryck. Men kanske ännu värre är att en person i Lindgrens ställning dömer ut ett kvinnligt statsråd, inte för hennes politik eller hur hon agerat i sin roll som minister, utifrån hur hon ser ut.”

Detta skriver den liberala debattören Malin Lernfelt i Expressen.

https://www.expressen.se/debatt/lamna-amanda-linds-frisyr-i-fred/

Jag kan inte annat än hålla med. Man borde verkligen bedöma efter prestation, inte utseende. Det många så kallade antirasister gör då de klagar på hur frisyrer ser ut eller vad utställningslokaler kallas är precis det de anklagar rasister för att göra. Först säger de att raser inte finns, för att i nästa andetag orera om hur rasistiska vita människor är. Tar de svartas parti så kan de inte förstå de svarta och det talas om kulturell appropriering. Tiger man som vit, ja, så tycker man att rasism är okej. Som vit kan du aldrig göra rätt.

I dessa dagar är väl till och med ordet ”vit” rasism. Det heter väl inte vitval eller vithaj utan blekval och blekhaj,

Google listar företag med rasifierade ägare först. Ursäkta, men jag väljer inte företag efter vilken hudfärg ägaren har, utan efter dess kompetens.

De så kallade antirasisterna klagar på att Sverigedemokraterna har värderingar som hör hemma på 1930-talet. Men vilka är det som har det egentligen? Då man inte låter folk som är medlemmar i SD låna pengar på banken, då man inte låter dem hyra lägenheter eller sommarhus, då man avskedar dem eller inte anställer dem på grund av deras åsikter eller låter dem vara med i facket, ja, då GÖR man just det som man anklagar nazisterna för det de gjorde mot folk för att de hade fel trostillhörighet!

Man kan inte heller säga i tid och otid att kulturer ändras, för att i nästa tag gråta över att folk tar till sig kulturella yttringar som inte är ”deras”. Kulturer har alltid befruktat varandra, och man kan inte stjäla kulturella uttryck. Också här ville nazisterna inte ha judiska författare eller kompositörer som kunde infiltrera det tyska kulturlivet!

Vänstern är dagens nazister. Vilket allt för få tycks fatta.

2 svar so far »

  1. 1

    Asp said,

    Det är hårresande hur man håller på. Nu rapporteras det ju också om hur man låter personer i ”socialt utsatta områden” gå före pensionärer i vaccinationskön. Ibland frågar jag mig om man medvetet försöker skapa rasmotsättningar i Sverige, då jag är helt övertygad om att sådant här agerande skapar ökad rasism i Sverige, trots att invandrare ju faktiskt inte har gjort sig skyldiga till detta.

    Vad gäller de ursprungliga nazisterna, så känner jag att etiketten ”högerextremism” är diskutabel. Hitler själv ansåg sig vara en socialist och uttryckte både privat och offentligt avsky gentemot kapitalismen. Attacker mot vad vi associerar med högern (samt för all del kommunism) dyker upp i flertalet kampsånger från den tiden, inklusive i vad som kan betraktas som Tredje Rikets sekundära nationalsång, Horst-Wessel-Lied. I den svenska versionen som skrevs av Nationalsocialistiska Arbetarepartiet kan man bland annat läsa ”Framåt i kamp mot borgardömets fästen”. Partiet döpte år 1938 om sig till Svensk Socialistisk Samling.

    Själv anser jag att vänster-högerskalan ger en så bristfällig bild att den är närmast meningslös.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: