Löfven är ett hot mot demokratin

Demokratin är i fara vid ett maktskifte, enligt statsminister Stefan Löfven. Han kom med detta budskap i SVT-intervjun ”30 minuter” och syftar på en M-ledd regering som samarbetar med SD.

https://www.di.se/ledare/lofven-missbrukar-statsministerrollen/

Man ska väl ändå kunna lita på en statsminister. Han ska kunna vara en stabil ledare en kris. Men att säga att demokratin är i fara om oppositionen skulle vinna nästa val är snarare något man skulle kunna tro om Trump eller andra som inte har något bättre att komma med. Och vad skulle hända med Sverige om oppositionen vinner och folk tror på dessa lögner? Lämnar de landet som då enligt dem är en diktatur? Eller måste vi andra lämna landet om de tar tillbaka makten med våld? Genom att yttra sig så är det snarare Stefan Löfven som är en fara för demokratin än Ulf Kristersson eller ens Jimmie Åkesson. Att jämföra muslimers situation i dagens Sverige med judars situation i 30- och 40-talets Tyskland är inget annat än hyckleri och falska påståenden.

Istället borde vår käre statsminister reagera på att Kina har stenkoll på detta land, ett land som låter ryska och kinesiska regimkritiker inte vara trygga här.

https://www.expressen.se/ledare/kina-ar-det-storsta-hotet-mot-sveriges-demokrati/

Det är snarare stormakter som idag är rena diktaturer som är hotet mot svensk demokrati, inte SD. Då är jag själv inte SD:are, om någon undrar, men jag är definitivt inte sosse. Och jag ser snarare radikalmuslimer som ett större hot mot demokratin är moderater.

Jag ser skjutningar i våra förorter som ett större problem än att Jimmie skulle flytta fram positionerna.

https://www.expressen.se/ledare/kina-ar-det-storsta-hotet-mot-sveriges-demokrati/

Att en statsminister yttrar sig som han gör mitt under en pandemi visar på att han inte är kompetent nog att ta itu med verkliga problem, men ändå vill behålla makten till varje pris.

Sverige har länge varit en demokratur, men vi är sakta på väg in i en diktatur.

Det är inte SD som är odemokratiska i detta fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: