Det verkar inte finnas några spärrar då man hävdar att barn är en rättighet

Stängda fertilitetskliniker under pandemin har skapat en privat marknad för spermadonation. ”Det är en hobby”, säger donatorn Sven. Vissa kallar trenden farlig och fylld av ”mörka motiv” – men paret Lindahl, som fick en dotter med hjälp privat donation, vill tvätta bort den negativa synen på den. Oavsett restriktioner och världsläge står en sak klar: folk kommer inte att sluta vilja ha barn. Ju svårare det blir, desto mer kreativa lösningar hittar man.

Detta enligt Svenska dagbladet

https://www.svd.se/hans-hobby-gor-kvinnor-gravida-under-pandemin

Men – varför tänker sig inte folk för under pandemin? En pandemi som enligt vissa beror på att det är naturens sätt att minska överbefolkningen i världen? De som längtar efter barn kanske också borde tänka på sjukvårdspersonal och avstå barn fram tills detta är över?

Och man nöjer sig inte med ett barn, om man nu vill ha.

Vad är viktigast, att få barn med någon eller att få barn? Den frågan ställdes Linda inför för några år sedan.

Nu är hon en tvåbarnsmamma, utan hjälp av en partner.

https://www.aftonbladet.se/family/a/R97bMx/linda-36-blev-tvabarnsmamma-pa-egen-hand

Linda Johansson, från Kungsör, hade alltid sett framför sig att hon skulle bilda familj på traditionellt vis: Genom att träffa partner. Samtidigt som hon studerade och gjorde karriär var hon på jakt efter den rätte.

Runt 30 började dock hennes längtan efter barn växa sig stark. Samtidigt blev alla runt omkring Linda gravida. De levde de livet hon ville leva.

Så snacka om att man vill ha barn bara för att det ska vara så! Och helt sjukt att sjukvården betalar för detta, då man borde prioritera cancersjuka och håller på att gå på knäna i denna pandemi! I en värld som vi dessutom har bostadsbrist, arbetslöshet och miljöförstöring i – för att vi redan är för många!

https://www.aftonbladet.se/family/a/R97bMx/linda-36-blev-tvabarnsmamma-pa-egen-hand

Så – innan ni kräver av mig att jag ska sluta flyga, isolera mig, inte sprida smitta och betala skatt, så bör ni nog ta ER del av ansvaret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: