Det pratas ju hela tiden om det!

Malmötjejen Mona Turkie tycker att det pratas för lite om killar som tafsar. Nu har hon startat en podd. Tillsammans med fyra klasskompisar delar hon med sig av sina erfarenheter av sexuella övergrepp i syfte att stärka andra.

Men – det talas ju om det hela tiden! Jag blev då aldrig tafsad på mot min vilja då jag var ung och det var jag glad för. Men tankesättet var snarare att ”om ingen nyper mig i ändan så går jag hem”.

Ja, jag håller verkligen med om att tjejer inte ska bli tafsade på mot sin vilja. Inte heller killar ska utsättas – men DET talas det däremot inte om.

https://www.expressen.se/kvallsposten/mona-14-det-pratas-for-lite-om-killar-som-tafsar/

Vissas upplevelser tas mer på allvar än andras. Då invandrare utsätts för rasism talas det mer om än när svenskar utsätts. När män slår så talas det mer om det än när kvinnor slår.

Nu är ju rasism mot invandrare och våld mot kvinnor vanligare, säger du kanske. Men just därför är det kanske viktigare att tala om när svenskar utsätts för rasism eller män som misshandlas. Eller då vi som INTE har barn missgynnas i arbetslivet, för att inte osynliggöra människor.

I vissa fall verkar det helt okej att inte bry sig då något är mindre vanligt. I andra fall helt klart inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: