Kan man välja kön kan man inte kräva sina rättigheter som kvinna

I sin nya bok menar Kajsa Ekis Ekman att definitionen av kön har förändrats radikalt på tio år. Kön har blivit ett val, inte ett biologiskt faktum, något man kan välja. Detta synsätt gynnar just inte kvinnor. Ty finns inte kvinnor, så kan inte kvinnor tala om att de är diskriminerade. Man kan ju lika gärna hävda att man är en man, och en man kan säga att han minsann har det lika svårt som kvinnor, och förresten är han ju en kvinna själv. På så sätt suddas begreppet ut. Och sorry, det blir bara fånigt och krystat om man talar om ”personer med livmoder” i stället för kvinnor. Det är nämligen bara kvinnor och hermafroditer som ens kan ha en livmoder. Alla kvinnor och hermafroditer har inte livmoder, men män har det definitivt INTE!

Även ordet könskorrigering, som tidigare kallades könsbyte har genomgått en förändring. Nu heter det tydligen könsbekräftande kirurgi. Vad säger det egentligen? Själv tolkar jag det som om du saknar både manliga och kvinnliga könsorgan och slänger på något som passar för stunden. Könskorrigering säger mer vad det handlar om, nämligen att du förbättrar vad naturen har gjort fel.

Men säger man detta så är man väl transfobisk. Trots att det snarare är den politiskt korrekta synen på kön som missgynnar kvinnor och transpersoner.

Att tonåringar inte ska få korrigera sina kön är en självklarhet. Det finns ju en grund för varför man inte får sterilisera sig förrän man är 25 år! Först då kan man verkligen veta, sägs det. Samma sak borde gälla för en könskorrigering. Och JA, man kan må dåligt av att vara osteriliserad också. Även i unga år. Bara det att man inte talar högt om det. Men dåligt mår många tonåringar, och det förekommer att folk ångrar könskorrigering. Att det snarare var ett könsbyte, som man trodde skulle lösa alla problem..

https://www.dn.se/kultur/kajsa-ekis-ekman-nya-synen-pa-kon-gynnar-inte-kvinnor/

https://www.socialstyrelsen.se/utveckla-verksamhet/jamlik-halsa-vard-och-omsorg/hbtq/sterilisering/

Kanske tänker ändå folk till då Kajsa Ekis Ekman är vänster. Skriver Pinglan om detta är hon per se fylld av skit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: