Vänstern vägrar erkänna problem med invandring

Vänsterdebattörer har satt SVT under hård press att tona ner invandringsrelaterade ämnen. Public service måste ha modet att stå emot påtryckningarna. Detta kan man läsa i Expressen, och är det så att vänstern vill censurera oberoende media, eller i alla fall media som ska vara oberoende, så är vänstern direkt odemokratisk. Vänstern gör nämligen då precis det högern gör. När högern svingar mot public service stämplas det inte sällan som ansvarslöst eller rentav samhällsfarligt av vänstersympatisörer. Det räcker med en snabb blick österut på Europakartan för att se vart sådant leder.

Det hindrar dock inte vänstern att bedriva rena kampanjer mot program som Aktuellt och Agenda.

Den förra vänsterledaren Jonas Sjöstedt anklagar SVT för att dela ut klippkort till SD och menar att SD-slagsidan är så kraftig i Agenda att människor med vänstersympatier har slutat att titta på det.

Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg ägnade nyligen en hel krönika åt att försöka sänka SVT:s trovärdighet. ”Inget annat parti har en sådan räkmacka in på SVT i dag och tillåts sätta dagordningen”, skriver han med hänvisning till SD, och noterar muntert att Agenda har döpts om till ”Late night med Jimmie” i vänsterkretsar.

Så där håller det på – med små nålstick och rejäla bredsidor. Vänstertidningen Dagens ETC gjorde nyligen en granskning av vilka ämnen som har tagits upp i Agenda och kom fram till att brott och migration dominerar stort. En agenda som passar högerväljare som hand i handske, slog tidningen fast.

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vanstern-har-fel-invandringen-ar-den-avgorande-fragan/

¨SVT granskade detta, och det enbart 7 procent som ägnas åt invandring och integration, och 10 procent som ägnas åt kriminalitet. Men detta gör tydligen att SVT går SD’s ärenden enligt vänstern.

Vi behöver inte vänsterns beröringsskräck. Idag är nästan 20 procent invandrare, många från Syrien och Irak.

Det är en enorm demografisk förändring på kort tid. Det går inte att låtsas som att Sverige bara hade en tillfällig topp i mottagandet hösten 2015. 

För många invandrare har det gått bra. Det är viktigt att påminna om den lyckade sidan av invandringen också. Det finns inte en sorts invandring; fenomenet är heterogent. Men man kommer inte ifrån att en betydande del av invandringen till Sverige har skett från regioner i världen som präglas av låg utbildning, konflikter, låg tillit till staten och radikalt annorlunda kulturella värderingar.  Då hjälper det inte att mörka skolans problem i Pisa-undersökningar eller förneka att långtidsarbetslösheten har ökat. En majoritet av utrikes födda blir aldrig självförsörjande. Trångboddheten är också stor bland utrikes födda.

Och får folk inte bostäder och jobb är det inte omöjligt att de blir kriminella. Det gäller både svenskar och invandrare. Inte heller så hjälper det någon att mena att det största jämställdhetsproblemet är mansnormerna inom majoritetssamhället. Är det inte snarare hedersförtrycket som var sjätte niondeklassare i storstäderna numera lever under?

När vänsterdebattörer konfronteras med denna verklighet brukar de invända att inget av detta har med invandringen att göra. I stället handlar det om socio-ekonomiska faktorer, utbildningsnivå eller var man bor. Korrigerar man för sådana faktorer brukar det ju inte återstå några skillnader att tala om oavsett om det gäller skolan, jobben eller kriminaliteten. Det stämmer visserligen, men det är att blanda bort korten. Det faktum att det finns så många människor med låg utbildning, svag anknytning till arbetsmarknaden, som bor trångt och så vidare beror ju på de senaste decenniernas mycket omfattande invandring. 

Låt inte vänstern styra agendan, det hjälper ingen. Allra minst våra invandrare.

1 Response so far »

  1. 1

    […] Vänstern vägrar erkänna problem med invandring — Pinglans Tankar – den ej politiskt korre… […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: