Det finns faktiskt svenskar också som söker hundratals jobb utan att få något!

Långtidsarbetslösheten har ökat kraftigt i åldersgruppen 55-64-åringar, bara på ett år har den ökat med nära 10 000 personer till 44 000. Totalt sett finns 76 000 av de inskrivna arbetslösa i den åldersgruppen. Det kan jag mycket väl tro. Då jag också är 55-plussare så är jag överlycklig för att jag fick ett fast jobb när jag fick det efter en tids arbetslöshet med några vikariat och arbetsgivare som vägrade las-a in, utan gjorde allt i sin makt att ge mig vikariat ena gången och ALVA nästa. Hade jag inte fått jobb när jag fick så hade jag nog inte kommit tillbaka till arbetsmarknaden.

En av dem som söker jobb efter jobb är Ulf Hillesöy, 58, i Stockholm. Han har jobbat som projektledare och konsult sedan 1994, både i Sverige och utomlands. I november 2019 blev han uppsagd från en fast tjänst på grund av arbetsbrist.

– Jag har sökt närmare 500 jobb. Jag har varit på en del intervjuer, på vissa har jag gått ganska långt, men så faller man ändå på ålder. Eller, de säger ju inte att det är ålder – de säger att jag saknar någonting inom ett visst område, säger han.

Och så vill man att vi ska föda fler barn och ta in fler invandrare för att klara morgondagen – obegripligt att de kan resonera så!

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/0Km2V6/ulf-58-har-sokt-over-500-jobb–far-bara-nej-nej-nej-nej

Man ska ha rätt ålder – inte för gammal och inte för ung. Man ska ha rätt åsikter och funka socialt. Autister göre sig icke besvär.

Fy fan, vad trött man blir ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: