Enligt MP kan vi väl ta emot sisådär 40 miljoner!

Talibanerna har tagit över Afghanistan. Fruktansvärt tycker även Pinglan. Men till skillnad från IS-kärringarna som vill att deras barn ska få växa upp i väst är afghaner villiga att ge sina barn till militärer, så att de kan få ett bra liv. På flygplatsen är det kaos, barn försvinner, vuxna trampas ihjäl. Men lösningen kan inte vara att ta hit alla, det har till och med vår käre stadsminister sagt.

Visserligen har miljöpartister och andra gråtit över detta, men vi kan inte låta 2015 upprepas! Vi har våldtäkter, skjutningar, hedersförtryck och mord som har ökat drastiskt under de senaste 5 åren. Vi kan inte låta det bli värre. Vilket det kommer att bli, om det kommer in ytterligare tusentals, vilket inte direkt underlättar på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Folk måste bo och jobba, annars är chansen klart större att de BLIR asociala. Oavsett var de kommer ifrån. Dessutom vill jag inte har ytterligare parallellsamhällen.

Som Anna Dahlberg skriver i Expressen:

”Hjärtat blöder vid tanken på alla de kvinnor och flickor som nu återigen ska tvingas leva under talibanernas styre. Men Afghanistan är ett land med närmare 40 miljoner invånare. Det går inte att evakuera en hel befolkning, eller ens en halv, även om man känslomässigt skulle vilja befria varenda afghansk flicka.”

Och självklart vill man att de som har hjälpt väst ska få en trygghet i Europa.

Men som det ser ut nu – så kan det inte fortsätta.

 EU har gjort sig oerhört sårbart för olika påverkansoperationer. Ett annat säkerhetsproblem kopplat till den illegala migrationen är att EU inte har kontroll över vilka personer som tar sig in i unionen. Alltifrån våldsbejakande extremister till spioner kan enkelt infiltrera flyktingströmmarna. IS-anhängare kan också ta sig in som passagerare på flygplatsen i Kabul.

Ytterligare ett problem med den illegala migrationen är den dåliga träffsäkerheten. En växande andel av migranterna som tar sig till EU har inga skyddsskäl, utan vill ta sig hit av ekonomiska skäl. Återvändandet till hemländerna fungerar inte.

Ytterligare ett skäl till varför man ska vara restriktiv till att ge svensk medborgarskap och varför man inte ska acceptera dubbla medborgarskap.

Det som kommer att hända om vi tar emot ännu fler är även att högerpopulismen ökar. Och blir det krig i Norge och Finland borde det snarare vara näromräden som Danmark och Sverige man flyr till. Inte skulle vi väl undra varför Japan och Australien inte gör mer?

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nej-sverige-och-eu-kan-inte-oppna-famnen-igen/

https://www.expressen.se/nyheter/-uppgifter-is-kan-ha-tagit-sig-in-bland-passagerarna-pa-flygplatsen/

Men om det nu likförbannat är EU’s ansvar att ta emot 40 miljoner människor så måste den svenska regeringen visa att de inte är så förbannat flata som de varit hittills!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: