Public service ger dig rasiststämpeln

Brås senaste rapport har jämfört brott bland de med inrikes bakgrund respektive utrikes bakgrund. Siffrorna talar för sig själv.

Under perioden 2007–2018 har andelen brottsmisstänkta minskat i de studerade grupperna. Bland inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar har andelen brottsmisstänkta minskat från 1,6 till 1,4 procent och bland inrikesfödda med en utrikesfödd förälder har den minskat från 3,3 till 2,6 procent. I gruppen inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar har andelen brottsmisstänkta minskat från 5,3 till 4,7 procent och bland utrikesfödda har den minskat från 4,0 till 3,6 procent.

För vissa brottstyper har andelen misstänkta däremot ökat under 2007–2018. Till exempel har andelen misstänkta för narkotika­brott ökat i samtliga undersökta grupper, och för dödligt våld har andelen misstänkta ökat i gruppen inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar.

Att registreras som brottsmisstänkt är 2,5 gånger så vanligt för utrikesfödda som för inrikes­födda med båda föräldrarna födda i Sverige. För inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar är det drygt 3 gånger så vanligt som för inrikesfödda med båda föräldrarna födda i Sverige.

– Även om inrikesfödda med två utrikesfödda föräldrar har en relativt hög överrisk, så är de en liten grupp i befolkningen, och de står för en relativt liten andel av samtliga registrerade brott, säger David Shannon.

https://www.bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2021-08-25-ny-brastudie-misstankta-for-brott-bland-personer-med-inrikes-respektive-utrikes-bakgrund.html

Trots att man visar på att brotten minskar i alla grupper så heter det likförbannat att utlänningar är utpekade.

Om man säger att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistik så är man rasist och de är brottslingar eftersom svenskarna är rasister.

Mycket av brottsligheten beror inte på socioekonomiska faktorer, utan har kulturella orsaker.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/G30lkm/kulturkriget-kommer-inte-att-stoppa-brott

Nu ska man ju också ha jävligt klart för sig att de flesta utlänningar är skötsamma och hederliga människor. Men man måste våga säga att det finns alldeles för många invandrare som begår brott. När det sker är det mer vanligt än ovanligt att det inte är svenskar, om man säger så.

Detta måste vi våga prata om. Utan att det ska snyftas till höger och vänster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: