Varför skulle just klimatet få jorden att gå under?

Jordens magentfält blir svagare. Så har det varit sedan 1830-talet. Detta tunnar ut ozonskiktet. Då spydde man inte ut koldioxid i samma takt som idag. Och så har vi förstås jordens magnetfält. Polerna i det har kastats om med ojämna mellanrum. I snitt vart 250 000:e år. Nu är det 780 000 år sedan den senaste omkastningen.

En omkastning börjar med att styrkan på magnetfältet minskar. Det är inte så kul för oss, för magnetfältet ser till att solvinden inte sliter ned ozonlagret, som ser till att vi inte bränns sönder av ultraviolett strålning. Att Mars atmosfär nästan helt försvann, sägs ha berott på att den planetens magnetfält förlorade sin kraft.

Detta går ändå långsamt, så risken för att vi går under i krig och terrorism är klart större. Eller att jorden träffas av en stor asteroid, av det slag som fick så stora klimatförändringar som följd att dinosaurierna dog ut. Forskare säger att detta kommer att ske igen, men vi vet inte var eller när. NASA behöver mellan fem och tio års förvarning för att de ska ha en chans att på något sätt förhindra ett nedslag. Det mest sannolika är att vi får lite mindre än en sekund. Det i form av ljusskenet då rymdberget slår in i atmosfären, ett ögonblick innan det slår ned på vår planet med styrkan av 850 000 Hiroshimabomber, eller så.

Så vad ni än tänker om klimatförändringar och vad ni vill göra åt det – det går åt helvete i alla fall!

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/varfor-skulle-just-klimatet-fa-jorden-att-ga-under/

Men så har vi klanen Miljöpartiet som är mer skadliga för miljön och demokratin än vad någon till höger ens kan föreställa sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: