Knark är godis och godis är gott!

Nu stönar man åter över att det finns knark i godis. Hembakade kakor – med knark i. Söta kolor – med knark i. Eller varför inte en tjusig chokladpralin – med knark i. Godis och bakverk som innehåller narkotika rinner i en allt stridare ström in för analys hos Nationellt forensiskt centrum. Men varken knark eller godis med knark i är något nytt fenomen. Också Pinglan har skrivit om det tidigare. https://ejkorrekt.wordpress.com/2019/06/18/gummibjornar-blev-tidningsanka/ https://ejkorrekt.wordpress.com/2019/06/12/kiffer-baren/

Övervägande delen av det söta materialet som kommer in till NFC är fortfarande hembakt eller egentillverkat. Det är kakor och chokladbollar men även kola, fudge och praliner.

– För ungefär två år sedan började det komma in fler material som är gelégodisar såsom geléhallon och godisbjörnar. De var främst hemgjorda då men nu börjar det även komma till synes kommersiellt tillverkade produkter och det har ökat under 2021, säger Pia Borgsjö på NFC. Kommersiellt tillverkade produkter? Bäst att se upp med vad man handlar i kiosken så att man inte får i sig något dödsknark till fredagsmyset utan att veta om det, haha!

Godiset och bakverken kan innehålla olika typer av narkotika, med vanligast är THC.

– Det vanligaste vi påvisar är tetrahydrokannabinol, THC, som är det rusgivande ämnet i cannabis. Men vi har även sett psilocin och psilocybin som är aktiva ämnen i hallucinogena svampar. Vi har också påvisat syntetiska cannabinoider. Ja, cannabis dör man av och blir våldsam av – eller? Tydligen, om man ska tro allt som skrivs. På grund av att cannabis legaliseras allt mer i USA, så flödar det in syntetisk cannabis i Sverige. – Det man måste förstå är att de här produkterna är en helt annan grej än cannabis som röks. Just att styrkan, THC-halten, är så pass hög gör att du får ganska stor risk för att drabbas av psykosliknande symtom, panik och folk som riskerar att hoppa från balkonger och allt vad det kan vara för någonting, säger Lennart Karlsson, narkotikapolis. Ja jisses, jag trodde att man snarare blev så stenad av detta att man inte kunde röra sig än att man började hoppa från balkonger! Hur fan vore det om folk tog lite mer reda på fakta i stället för att jämföra cannabis med LSD och svampar. Puckon får vi tydligen aldrig nog av! https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/QywE68/knarkgodis-strommar-in-i-sverige Jag har bara en sak att säga – godis är gott! https://www.youtube.com/watch?v=JUQVXo-bZtI

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Lennart Karlsson har jag skrivit kommentarer om tidigare. En polis som inte bara i strid mot svensk lag ägnar sig åt politisk opinionsbildning, utan till och med har suttit i styrelsen hos en av landets mest extrema (och typiskt nog mest inflytelserika) förbudslobbyorganisationer, RNS. Karln är en brottsling, men eftersom han begår brott i narkotikapolitikens namn så behöver han inte ta några konsekvenser. Rent ut sagt rättsvidrigt och ett av många exempel på hur skamlöst man beter sig i dessa sammanhang.

    Snacket om att hoppa från balkonger för att man har fått i sig mycket THC är naturligtvis fullständigt nonsens, liksom det allra mesta den här människan vräkt ur sig under årens lopp. Det finns inget som helst stöd för att THC orsakar sådant beteende. Jag vill dessutom flika in att det inte heller finns något som helst stöd för att LSD eller psilocybin orsakar sådant, utan det handlar om en seglivad myt som fick fart när TV-personligheten Art Linkletters dotter hoppade från sjätte våningen. Detta var strax efter att Nixon hade satt igång ”War on Drugs”, så händelsen fick stor uppmärksamhet och påstods ha orsakats av LSD. Att inga spår av LSD kunde hittas i dottern Dianes kropp spelade tydligen ingen som helst roll, men det är som det brukar vara bland förbudsfanatiker – man skiter i fakta och ser det man vill se.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: