Hur ser strategin för jihadisterna ut?

Islamiska staten, förkortat IS, är en väpnad islamistisk terrororganisation som mellan 2014 och 2019 utropade ett kalifat inom delar av främst Irak och Syrien. Med finansiering från hela världen – inte minst rika donatorer i Gulfstaterna – och lockande av människor från hela världen som ville delta i att skapa en islamistisk diktatur med våld. Folkmord, massavrättningar, massvåldtäkter, tortyr och mardrömslik människosyn byggde kalifatet. Allt sändes på nätet. Alla visste. Ändå reste jihadister och extremister från Sverige dit. Extremister från hela Europa åkte ned, flyttade in i någon annans hem, mördade religiösa minoriteter, kastade homosexuella från höghustak och tog slavar som sedan såldes på slavmarknader. Ett så sjukt samhällsbygge att de flesta av oss inte riktigt kan förstå det. Ingen åkte till IS och blev insläppt utan att bli grundligt testad och godkänd. Att någon skulle ha åkt ned på måfå och kört lite ambulans är en uppenbar lögn.

Efter kalifatets fall har dock många återvänt. De finns i varje större stad. Och varje mindre med, för den delen. Att försörja dessa kostar dina och äkta flyktingars skattepengar. Och inte ett enda regerande parti vill utreda!

Det är helt oacceptabelt att detta har fått passera utan ansvarsutkrävande.

https://www.expressen.se/debatt/vad-hander-med–is-atervandarna/

1 Response so far »

  1. 1

    Asp said,

    Pinglan, länken verkar inte funka. Den här tycks fungera bättre: https://www.expressen.se/debatt/vad-hander-med–is-atervandarna/

    Sen måste jag påpeka att det ofta är svårt att veta vad du själv har skrivit i en text och vad som i själva verket är citat.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: