Trodde aldrig jag skulle säga det – men i detta fall har Irena Pozar rätt!

Antalet dagar i isolering minskas från sju till fem, och den som har fått tre doser vaccin, har varit sjuk i corona de senaste tre månaderna eller som har samhällsviktiga jobb kan undantas från reglerna om karantän helt – men bara för att gå till jobbet. Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, är tydlig under presskonferensen: 

”Man ska ända avstå från fritidsaktiviteter, gå på middag eller ha nära kontakt med andra utanför hushållet.”

https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/varfor-far-vi-arbeta–men-inte-dansa

Detta kan man läsa i en krönika av Irena Pozar i Expressen. Och jag håller med. Redan innan pandemin var ett faktum så såg man att ens värde låg i hur mycket man producerade. Oavsett om det gällde att föda barn eller arbeta ihop skatteintäkter till staten. Nu under pandemin har det ställts på sin spets. För hur kan man annars mena att det är okej att gå till jobbet, även om man har sjuka personer hemma, men inte få gå på en kvällskurs med mer än 20 personer anmälda , även om du bor själv och alla omkring dig är friska? Hur kan det vara okej att åka kollektivt varje dag, men inte gå på en teaterföreställning på kvällen?

Nog är även detta en form av hyckleri? Det är precis som då de säger att man får dricka en öl klockan 19 men inte klockan 23. Är pandemin farligare på natten? Smittar virus mer efter ett visst klockslag?

Konstigt är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: