Corona är ett lackmustest på hur sjukvården mår

På Södersjukhuset kan man få vänta tolv timmar på akuten! Under den tiden kan man ju till och med dö!

Man måste anställa mer personal, men sjukhuset har ett sparbeting på 300 miljoner kronor! Med andra ord kommer man inte öppna upp mer, utan snarare ge folk kicken!

Redan innan pandemin slog till slog våra sjukhus larm. Nu har man fått en extra börda i och med pandemin. Man får bara hoppas att folk vaccinerar sig, att de tål vaccinet och att denna jävla pandemi är slut snart!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dnQMoJ/kaos-pa-sodersjukhuset-patienter-pa-golvet-pa-akuten

Och, som sagt, det är många sjukhus som drabbas – men man kan inte bara skylla på corona, problemen har funnits i flera år.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/danderydsakuten-utreds-av-arbetsmiljoverket-personal-vittnar-om-kaos-och-bristande-sakerhet

Coronapandemin har blivit ett lackmustest på hur bra eller dåligt vår sjukvård fungerar. Det är bara förjävligt att det måste till en pandemi för att man ska se hur vår vård fungerar och hur vår personal mår.

Å andra sidan – man säger inte åt folk till att inte bli gravida i tid och otid nu när barnmorskorna går in i väggen… … ändå vill de isolera folk hemma på grund av corona. Får inte helt ihop ekvationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: