Bränn inte böcker!

En provokatör som heter Rasmus Paludan demonstrerar genom att bränna Koranen. Frågar man mig är det vidrigt. Man bränner inte böcker. Inte Koranen, inte Bibeln, inte Pippi Långstrump. Jag kan också förstå att i synnerhet religiösa människor blir provocerade. Men varför bränner folk bilar och kastar sten mot poliser? Då utställningen Ecce Homo framställde Jesus som homosexuell med ståpitt så reagerade inte folk på detta sätt.

Inte nog med det. Arabvärlden kallar Sverige rasistiskt eftersom man tillåter koranbränningar. Hade man kallat Sverige rasistiskt om man hade bränt Bibeln?

https://sverigesradio.se/artikel/arabvarlden-fordomer-koranbranning-sverige-ar-rasistiskt

Jag håller med om att Paludan är en idiot som tycks önska bråk och kunna säga att polisen inget gör. Ty det gör inte polisen. Polisen vet nämligen att gör de minsta fel så blir det de som får fan för det och får rasiststämpeln på sig.

Man har yttrandefriheten att bränna böcker. Även om jag anser det vara censur av det fria ordet och en skam. Men polisen måste också kunna få vissa befogenheter att ta itu med de grisar som förr eller senare kommer döda någon. Och dessa sabotage, stenkastningar och hot har inget med Koranen och islam att göra. Det handlar om folk som vill ställa till bråk.

Jag kommer osökt att tänka på Black lives matter – demonstrationerna för två år sedan. Det tycktes mer handla om att spy galla över vita och förstöra än att kräva att svarta ska behandlas rättvist och inte diskrimineras eller till och med dödas på grund av sin hudfärg.

Eller har jag fel? Är jag också en vidrig liten vit rasist?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: