Är jag förvånad – inte då!

Nu är även årets Eurovision avklarad. Och vad har en ej politiskt korrekt Pingla att säga om den? Det första jag reagerade på var den flygande drönaren vid varje ”vykort”. Ryssen på g? Albanskan som inledde semin i deltävling 1 tar sig i skrevet så till den milda grad att detta inte gick vidare. Mer förvånande var att spanjorskan som visade röven i finalen kunde placera sig så högt. Österrike hade den bästa låten men den sämsta sången i deltävling 1, och det gick såklart inte vidare Iallafall var det många låtar som handlade om uppbrott från förhållanden i finalen. Azerbajdzjan, Sverige och Nederländerna hade det som tema. Inget av dessa länderna vann. Vilket gjorde det då? Ja, tack vare det politiska världsläget och telefonröster där i princip ALLA länder gav tolvor – så vinner Ukraina! Inte oväntat enligt oddsen, men ändå. Det var inte tävlingens bästa låt, den lär knappast gå på repeat på radio och bli en sommarhit. Sådant gör att en ESC-älskande Pingla börjar tröttna på det hela, det är mer politik är att man kan diskutera om en låt är bra eller inte. JA, det är en bedrift att Ukraina över huvud taget kunde delta, men man kunde i stället ha donerat pengar till dem, låtit avgifterna för röstningen gått till Ukraina, likt Mello, men, nejjdå! Missförstå mig rätt, jag håller på Ukraina och fördömer Rysslands agerande, men detta är fan en MUSIKTÄVLING! Och detta blev ingen tävling på grund av det politiska läget.

Ge Ukraina stöd i stället för att göra en tävling som inte är någon tävling. De hade kunnat gå upp och fisa på scenen och hade ändå tagit hem det. Att sedan Ukraina är ett land som typ alltid skickar bra bidrag ska man inte ta ifrån dem. Det har dock ryssarna och ofta även Belarus gjort.

Men som en skrev på Flashback:

”Bara skillnaden på hur alla länders jurys röstade jämfört med hur folket röstade gör det ju uppenbart att Ukraina enbart vann på grund av sympatier. Lite dåligt ändå, i en sångtävling som ska vara bortom politik.

All stöd till Ukraina dock! Det förtjänar dem i nuläget.”

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/a/qWlAyg/eurovision-2022-fel-lat-vann-men-ratt-land-segrade

Aftonbladet menar att rätt land vann men fel låt. Men har man fel låt så är man inte segraren. Så har det alltid varit. Jag har många gånger tyckt att fel låt vunnit. Men då oftast på grund av att den varit dålig. Har den dessutom kört med något trist statement har det inte blivit bättre. Men jag har även hejat på låtar med statement. Conchita Wurst till exempel.

Nu undrar jag bara vem som ska hålla i tävlingen 2023? Inte lär det bli Ukraina i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: