Snart är väl vitiligo rasism!

Maxida Märak som är både same och vänster har nu anklagats för blackface! Jo, ni läste rätt. Sångerskan har nämligen råkat använda ”brun-utan-sol-kräm” eller spraytan eftersom hon ser mörk ut på en bild, och herregud, hennes föräldrar är ju vita!

I alla fall så var det tydligen ett liv om detta kring 2020, då Dawit Isaaks dotter Bethlehem Isaak konstaterade detta! Men eftersom Märak är rätt sorts människa för övrigt så har jag inte hört nåt mer om detta.

https://gaffa.se/nyhet/144186/maxida-anklagas-foer-blackface-pa-sommarpratares-instagramkonto

Men hon är inte den enda som har anklagats här i världen. Youtubern Linda Ahlborgs pappa spaytannade sig så misslyckat att han såg ut som om han hade vitiligo!

https://svenskayoutubers.se/2019/december/linn-ahlborgs-pappa-anklagas-for-blackface.html

Ty klär man ut sig till svart så är det kulturell appropriering. De som reagerar mest på PK-tramset är dock personer som själv är mixade eller invandrare. Vilket jag kan förstå, det är ju detta trams som ÄR rasism mot dem!

Men som vit har man inte tolkningsföreträde. Och att säga att man inte ska försöka se mörkare ut som vit eftersom man då tjänar på att se ut som svarta, och andra grupper- men samtidigt slipper den rasism och utsatthet som kommer med att vara svart och därmed inte förstår sina egna privilegier så undrar jag verkligen vad folk har i skallen.

Varför skulle inte jag försöka tjäna på att se mörkare ut om det innebär privilegier? Det måste ju innebära att mörka både har privilegier och utsätts för rasism? Med andra ord – de har det som vita? De tjänar ju uppenbarligen på att se ljusare ut?

Då ska man väl snarare fråga sig varför varken ljusa eller mörka duger som de är – eller? Det är väl klart bättre än att anklaga folk för att vara rasister?

Skulle folk klaga på att jag gärna solar och har lätt för att bli brun, då kommer det ta hus i helvete, det lovar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: