När ska man sluta tro på miljöpartiets sagor?

Skulle du fråga någon om hen vill ha en enhörning eller en häst skulle vederbörande antagligen svara att hen vill ha hästen. Iallafall om hen är vuxen. Ett barn skulle svara att enhörningen är ett magiskt djur i regnbågsfärer och är outtröttlig.

Tyvärr är många av våra politiker lika naiva. Vi skulle behöva utvinna bra mycket mer metall än vad som utvinns idag, men urangruvor kriminaliserades 2018. Detta trots att det finns andra metaller i dessa gruvor. Och man använder icke-planerbar energi i stället för at säkra vår elförsörjning.

Resultatet av denna världsfrånvända politik har inte bara blivit att Putin har fått ett punggrepp på den europeiska energimarknaden. Drömmen om det helt förnybara samhället riskerar att ge Kina ett minst lika hårt grepp om Sveriges energiförsörjning. Kina har inte bara närmast monopol på de metaller som krävs. Ett statligt kinesiskt bolag är dessutom den enskilt största ägaren av svensk vindkraft.

Men frukta inte, det finns fossilfri elproduktion som är så fiffig att den inte behöver lagra sin energi i fantasins batteriparker. Den suger inte ut marknaden på de resurser som behövs för att hålla i gång kollektivtrafiken och varutransporterna. Därtill klarar den att leverera energi även när stjärnorna inte står på rad, solen inte lyser och vinden inte blåser.

Den börjar på K och slutar med att miljöminister Annika Strandhäll är emot den för hon tittade på tv-serien ”Chernobyl” på HBO.

Detta enligt Hanif Bali i Exptressen.

https://www.expressen.se/ledare/hanif-bali/miljopartiets-drom-ar-lika-utopisk-som-enhorningar/

Visst tar det lång tid att bygga kärnkraftverk, men jag lever hellre i en verklighet än i ett barns utopi

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: