Kanske kan även detta land gå åt rätt håll nu

2022 blev året då svenskarna helhjärtat ställde sig bakom Nato, kärnkraft och Ukraina. Tänk vilket klokt folk!

Detta skriver Anna Dahlberg i Expressen.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/svenska-folket-har-insett-att-vanstern-hade-fel

Hon pekar på att svensk vänster har haft fel och att svenska folket inser det. Man kan ju faktiskt se på valresultatet. Ungdomarna röstade inte på Miljöpartiet, vilket man skulle kunnat tro, utan på Moderaterna och Sverigedemokraterna.

 59 procent vill bygga nya reaktorer vid behov. Bara åtta procent vill avveckla kärnkraften. Till och med Thunbergskan verkar mer positiv till kärnkraft då hon ser vad alternativet, dvs smutsig kol, innebär.

https://www.tv4.se/artikel/jrFXg0YMYFa6h7jvv9yBP/greta-i-tyskt-blasvaeder-efter-uttalande-om-kaernkraft

Kärnkraften är dessutom den enda planerbara energikällan vi har som fungerar.

Idag stöttar nämligen 97 procent av svenskarna Ukraina. Inte konstigt, även Pinglan gör det och ondar mot Putin varje dag.

Det är lätt att glömma bort, men i början av året fanns det röster som efterlyste en mer ”balanserad” rapportering om Ryssland och Ukraina. Johan Croneman i Dagens Nyheter menade att journalistiken om hotet från Ryssland var ”oanständigt ensidig” och tillade: ”Tittar man på Europakartan från 1989 och framåt är det väl knappast möjligt att anklaga Ryssland för expansionism – snart helt inringat av Natomedlemmar.”

Och på självaste dagen före invasionen publicerade Aftonbladet Kultur en lång text som varnade för att USA:s president Biden och hans medlöpare har ”piskat upp stämningen med hemska historier om vad Ryssland ska göra nästa dag”.

Efter invasionen, terrorbombningarna, slakten i Butja, tortyrkamrarna i Cherson och otaliga andra bevis för Putinregimens brutalitet har denna unkna vänsteropinion tystnat, förhoppningsvis för alltid. Även SD och dess ”vill inte välja mellan Biden och Putin-relativism” har passerat sista förbrukningsdag. Det går inte längre att blunda för den nakna, ryska imperialismen.  

Uppslutningen bakom Ukraina har blivit i det närmaste total, och efter regeringsskiftet trappas det svenska stödet upp ytterligare.

67,8 procent är positiva till Nato efter det ryska anfallet på Ukraina. Jag var själv emot det tidigare, då Sveriges suveränitet är något jag har tyckt om med Sverige, men det ser ju annorlunda ut i världen nu. De gamla argumenten övergavs ett efter ett i debatten. Ta exempelvis mantrat om att alliansfriheten bidrar till stabilitet i vår del av Europa. Plötsligt var det utbytt mot det rakt motsatta budskapet: Ett svenskt Natomedlemskap skulle vara konfliktavhållande i vårt närområde. Folket har insett att Sverige hör hemma i den västliga gemenskapen. Hotet från vår oberäknelige granne i öster möter vi bäst tillsammans med likasinnade länder. Så snart den gamla anti-amerikanismen hade gnuggats bort ur ögonen gick det plötsligt att se klart. 

Ett sätt att beskriva dessa tre opinionsskiften är att spelplanen har tippat åt höger. Vänstern – eller i alla fall delar av den – har förlorat striden om såväl kärnkraften som alliansfriheten och synen på USA som alla problems moder.

Gott nytt år, och tack svenska folket för att ni tagit ert förstånd till fånga, och kärlek till det ukrainska folket!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: