Några funderingar, bara

Jag har inte haft tid och ork att skriva på ett tag. Stress på jobbet och stress i omvärlden. Skjutningar, sprängningar, Putin, Paludan – listan kan göras lång. Men nog kan man undra hur fan folk tänker som ska vara så fina.

Greta Thunberg och Elsa Widding säger precis samma sak angående klimatet. Nämligen att man ska lyssna på forskarna. Så varför höjer man en person som bara tjatar om att hon är en autistisk unge och att vi förstör hennes planet, ja, hon säger det på olika sätt, men budskapet är detsamma, till skyarna medan man kallar en civilingenjör för klimatförnekare och försöker tysta henne?

Varför kan man inte ta ifrån Paludan hans svenska medborgarskap och låta honom bränna böcker i Danmark? De kan ju knappast kasta ut Danmark ur NATO om han härjar där, men man kan neka Sverige att komma in då han bränner böcker här. Ja, jag håller med om att vi har yttrandefrihet och kan säga vad man vill, men genom att bränna böcker bränner man ord. Oavsett om det rör sit om Torahn, Bibeln, Koranen eller Villervalle i Söderhavet.

Varför kräver mörkhyade människor sina egna rum skilda från vita, när de som bodde i Sydafrika innan 90-talet ville komma in i de vita rummen? Och varför hånas de som menar att namnet Vita havet inte är ett rasistiskt namn på ett rum?

Dessutom – hur kommer det sig att vita minsann inte förstår hur svarta har det, medan svarta tydligen förstår precis hur bra och priviligierade vita är?

Varför anser man att de som röker cannabis hemma i godan ro utan att skada andra mer än sig själva är hemska kriminella medan de som super som svin är normala människor?
Okej, narkomaner tar skattepengar från sjukvården, men det gör de som tränar sig till skador, de som äter så mycket att de blir feta och de som inte sköter sin diabetes också. För att inte tala om alla de som sätter barn till världen. Det är både dyrt och klimatovänligt.

Nej, nu vill jag komma på något positivt att skriva om. Kan någon ge mig ett tips?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: