Den nakna sanningen

Ibi-Pippi Hedegaard har begått ett brott genom att i provokativt syfte förstöra ett konstverk. Frågan är nu var Ibi-Pippi ska avtjäna 1,5 års fängelsestraff. Frågan är nu i vilket slags fängelse ska Ibi-Pippi sitta? Hon är nämligen född man, men bytte 2015 juridiskt kön till kvinna, och hon vill avtjäna straffet i kvinnofängelse.

Men nu får det tamejfan vara nog! Jag vill inte dela duschrum med henne på ett badhus. Och hur ser de politiskt korrekta på detta fenomen att personer från vissa kulturer inte ens får vistas med personer av det kön som hon uppfattar sig vara?

Vad man själv identifierar sig som är en sak, hur andra uppfattar en är en annan. Och om jag ser en person som urinerar med en penis uppfattar jag denne som en man, oavsett vad hen kallar sig själv.

Kim Marie var man när hon styckade sin flickvän och gömde kroppsdelarna på olika ställen, varav alla har återfunnits utom händerna. Nu är Kim Marie kvinna och har flyttat till Hinseberg. Skottland har ett aktuellt fall ända upp på regeringsnivå om en man som påbörjade ett könsbyte efter att ha våldtagit två kvinnor. Och jag har hört talas om fall då kvinnor med snopp har trakasserat kvinnor med snippa just i omklädningsrummen på badhus.

Visst är det sant att transpersoner trakasseras, men vi måste ändå kunna tala om det ur olika aspekter.

Och hur ska vi tänka då de politiskt korrekta vill sudda ut könen? Ska män kallas till mammografi och kvinnor till urologen?

Och ja, det är vansinne att barn ska påbörja riskfyllda, irreversibla behandlingar vars konsekvenser varken de eller läkarvetenskapen kan överblicka.

Säger man dessutom att kön inte existerar och gör dessa gränser flytande kan man inte heller tala om kvinnoförtyck längre.

Det hoppas jag feministerna inser.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wA9BLP/jag-vill-inte-dela-duschrum-med-ibi-pippi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: