Marit Törnqvist vet inte hur verkligheten ser ut i Sverige

Marit Törnqvist, författare, konstnär och illustratör som bor i Amsterdam gråter över att vi i Sverige inte ger asyl åt flyktingar utan anklagar dem för att vara lycksökare som kommer hit av ekonomiska skäl. Tja det intryck jag har fått är snarare att man ger uppehållstillstånd åt just de som kommer hit och egentligen inte borde få det och avvisar flyktingar, de som kommer hit för att jobba eller har hittat kärlek till någon här eller bara (till skillnad från mig) tycker om Sverige och verkligen vill vara här för att de tycker om det som råder här.

Det är helt sant att de flesta som kommer hit vill göra rätt för sig. Oavsett om de är flyktingar eller inte. Men att säga att vi inte tar emot utan gråta över att dina flyktingvänner i Amsterdam inte fått stanna i Sverige visar att du inte vet hur verkligheten ser ut, Marit.

Sedan 2015 har ni tagit emot klart färre flyktingar i Nederländerna än i Sverige och Tyskland. Ni har inte skjutningar och sprängingar dagligen och ni ställer krav på de som kommer.

Det är bra att andra länder också hjälper till och tar emot flyktingar, men att gråta över att utlänningslag var och är stenhård och att Sverige inte är landet där mänskliga rättigheter respekteras visar bara vilken skev bild man har i andra länder.

Det är inte genom att inte ge hela världen uppehållstillstånd i Sverige som vi minskar främlingsfientligheten. Det är att vi låter folk som varken vill eller får vara i Sverige stanna.

På så sätt förstör vi mycket i Sverige. Inte minst för de hederliga personer som kommer hit.

https://www.expressen.se/debatt/mina-flyktingvanner–ar-inga-lycksokare-/

Så, Marit, det är bra att dina flyktingvänner är i Nederländerna. Ett land med en helt annan trygghet och en helt annan drogpolitik än Sverige.

Annons

1 Response so far »

  1. 1

    […] Marit Törnqvist vet inte hur verkligheten ser ut i Sverige […]


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: