Smarthet är inte något jag förknippar med föräldrar, direkt

Detta år på själva Alla hjärtans dag hette det att vi måste föröka oss, för vi vill väl inte dö ensamma.

Joel Halldorf undrar om vi vill dö ensamma eller omgivna av barnbarn. Hur egoistisk är inte den tanken? Inte nog med att man tydligen ska föröka sig eftersom man annars riskerar att bli ensam, man ska också pressa sina barn att föröka sig!

https://www.expressen.se/kultur/joel-halldorf/vill-vi-do-ensamma-eller-omgivna-av-barnbarn

Att folk har mindre sex nu är tydligen fel.

Jaha, jag som asexuell är tydligen en dålig människa, enligt denna Joel Halldorf. Och att jag inte vill ha mer arbetslöshet, bostadsbrist, lugnare och friare liv, mindre krig och mindre miljöförstöring är tydligen korkat.

Även finska Yle hakar på. De menar att man blir väldigt ensam om man inte har barn. Att man faktiskt kan välja ensamhet tänker de inte på, inte heller att man faktiskt kan ha vänner och odla den vänskapen om man inte har barn, det tänker de inte heller på. Och vad är det som säger att inte föräldrar gråter på hemmen för att deras barn inte hälsar på eller bor på andra sidan jorden!

Ska inte dina barn få ha ett eget liv? Bestämma själva vad de vill jobba med, var de vill bo och om de vill ha barn eller inte?

Det är detta som gör att jag anser att det är höjden av egoism att föröka sig!

https://svenska.yle.fi/a/7-1031787

Att ha barn ger nämligen inga garantier för framtiden. Du kan ju också få en hjärtinfarkt då du är själv hemma, och då hjälper det inte att barnen bor grannar med dig och ni har bra kontakt.

Du dör ändå ensam.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/y6Q9LE/sofia-lilly-jonsson-om-joel-halldorf-malin-ullgren-och-det-lilla-livet

Och vad är det som säger att barn är meningen med livet? Precis som Philip Warkander säger, meningen med livet är att inte få barn. För Philip, för mig och för många andra.

https://www.expressen.se/kultur/philip-warkander/for-mig-vore-det–hemskt-att-fa-barn

Ändå gråter småbarnföräldrarna över att de är stressade och att lättkränkta barnfrika tycker att barnen tar plats då de skränar runt i prinsessklänningar!

https://www.expressen.se/amelia/barnfria-manniskor-ar-de-mest-lattkrankta-

Alltså – jag gillar prinsessklänningar! Borde finnas fler i affärerna för vuxna och pensionärer. Mer glitter åt folket! Och om barnen tar plats så är det föräldrarnas sak att uppfostra dem, det är inte barnen som är hemska som skränar runt, det GÖR barn! Och i vissa miljöer SKA de få göra det.

Men detta daltande med de som har barn kan jag bli trött på.

Barn är varken en rättighet eller en skyldighet. Det är en möjlighet, ett sätt att leva för de som verkligen önskar det. Men då måste de verkligen ta konsekvenserna på gott och ont.

Tyvärr är det många som skaffar barn bara för att det är normen och att samhället indokrinerar oss att det är så man ska göra.

Inte ens homosexuella – eller asexuella för den delen – kommer undan längre.

Lämna en kommentar