SD minskar – men Socialdemokraternas ras har hejdats

Mer än var femte väljare har lämnat Sverigedemokraterna mellan december och januari, rapporterar institutet Yougove. SD har förlorat två enheter av de 8,9 procent som förra månaden sade att de skulle rösta på partiet i ett riksdagsval, skriver Metro.

Samtidigt tycks Socialdemokraternas ras ha hejdats och partiet har gått upp 0,6 procentenehter. Även de andra partierna ökar, utom V, som minskar med en halv procentenhet.

Har SD:s väljare gått tillbaka till sossarna? Då de kom in i riksdgen var det många unga män utsan högre bildning som röstade på dem – de som förr röstade på S! Det skulle man ha kunnat tro först, men nu verkar de ha spritt ut sina röster mellan de olika partierna, utom på V. Mest på Miljöpartiet och minst på Kristdemoktraterna.

Har SD skämt ut sig tillräckligt nu? Trots att man inte vill ge dem chansen att göra bort sig eftersom de många gånger utesluts ur debatterna.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-miste-drygt-var-femte-valjare_6755939.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-miste-drygt-var-femte-valjare

 

1 Response so far »

  1. 1

    Karpstryparn said,

    Det roliga är bara att SD:s stöd inte alls har minskat, istället är det tvärtom: http://karpstryparn.blogspot.com/2012/01/sverigedemokraterna-okar-hur-star-det.html


Comment RSS · TrackBack URI

Lämna en kommentar