Måste man vara korkad för att bli politiker?

Justitieminister Beatrice Ask (M) länkade på sin Facebooksida till en satirartikel som skrev att 37 personer dog av överdos första dagen marijuana legaliserades i Colorado. En av de döda uppges i artikeln vara knarklangaren Jesse Pinkman, en tydlig blinkning till succéserien Breaking Bad.

Ministerns kommentar var: ”Dumt och sorgligt. Min första motion i ungdomsförbundet hette Krossa knarket! I den frågan har jag inte ändrat uppfattning alls.”

Kritiken mot Ask har inte låtit vänta på sig. Och ny har nyheten om ministerns delning av den påhittade artikeln spridit sig även internationellt.

“Sveriges justitieminister Beatrice Ask hånas efter att, på Facebook, ha delat en skämtartikel om dödsfall kopplade till bruk av marijuana. Det tillsammans med en kommentar om hennes egen nolltolerans mot droger”, skriver The Guardians nätupplaga.

Även nättidningen Huffington Post har publicerat artikeln om Asks Facebookmisstag.

Efter dagens kritik har Beatrice Ask ändrat sin kommentar till artikel, men hävdar att hon hela tiden förstod att nyheten var påhittad.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/asks-delning-blir-internationell-nyhet_8874200.svd

Alltså – fan tro’t! Jag sätter min sista spänn på att tanten har noll koll! Hon är en hysterisk cannabismotsåndare som har gått på myten om att det finns något som heter cannabisöverdoser! Och ingen människa skulle väl påstå något annat, ty då är man DROGLIBERAL och då är man en hemsk KNARKARE som man gott kan ställa till livet för.

I Sverigs skräms man till tystnad, varför tror ni att jag bloggar anonymt?

http://fnordspotting.blogspot.se/2014/01/starka-asikter-noll-koll.html

2 svar so far »

  1. 1

    Asp said,

    Ja, hela den här historien är ju faktiskt riktigt komisk och demonstrerar med all önskvärd tydlighet – inför hela världen – hur ”objektiv” den svenska narkotikapolitiken egentligen är. Ask är för övrigt en ren skam för Sverige, med sina lila kuvert, utbyggande av övervakningsstaten och så vidare. Hon har inte ens vett nog att erkänna sin okunskap, utan istället drar man till med befängda lögner i ett försök att sopa det hela under mattan – vilket förstås bara gör saken värre. Helt fantastiskt! 😀

  2. 2

    Asp said,

    För övrigt kanske vi ska vara tacksamma att fru Ask inte är det vassaste redskapet i skjulet. Hade hon varit det, så hade det nog funnits en risk för att hon hade varit ännu farligare än hon redan är.


Comment RSS · TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: