Var finns emojis med blå ögon?

I Apples nya uppdatering av sitt operativsystem finns emojisarna i flera hudfärger. Flera personer, däribland popstjärnan Miley Cyrus, har riktat kritik mot att de vita emojisarna varit i övervägande majoritet. I den senaste uppdateringen av Apples operativsystem Ios finns de manliga och kvinnliga ansiktena liksom tumme upp och tumme ner symbolerna i olika hudfärger.

Det gäller även emojisarna som föreställer prinsessor, byggnadsjobbare och jultomten. Det är den nya beta-versionen av Ios 8.3 som möjliggör att välja emojis med sex olika hudfärger.

De 300 nya emojisarna innehåller även 32 nya flaggor och fler familjeikoner som inkluderar fler samkönade par.

http://www.metro.se/teknik/efter-kritiken-nu-kommer-emojis-med-olika-hudfarger/EVHobx!PBdV0qM0oNzQs/

Men – varför har alla emojis samma ljusbruna ögon? Var finns de med blå ögon, gröna, melerade, mörkbruna ögon? Ska det vara mångfald så ska det! De enda som har gråblå (eller är de vita med guld?) ögon tycks vara flickor med kronor på huvudet…

Och kommer inte någon snart att säga att man använder figurerna på ett rasistiskt sätt och att de skulle vara nidbilder av vissa raser?(Glömde ju nästan att det inte FINNS olika raser.) Och HJÄLP! Flickorna är klädda i rosa och pojkarna i blått – kommer man inte börja skrika på DET???

Ja vi HAR då i-landsproblem. Folk som klagar över emojis och ej politiskt korrekta bloggare som jag som skriver om tramset…

Lämna en kommentar