Nya tider

Tidskriften Nya tider, som har nazistkopplingar, skulle från början inte få vara med på Bokmässan. Sedan fick dom. Sedan får de inte igen! Eftersom andra utställare har hotat med bojkott och besökare skulle känna sig otrygga!

För detta lägger man sig? Det är ju sådana här yttranden som folk som vill ha burkiniförbud  på franska stränder lägger fram! Skulle inte tro att de vänstermänniskor som fick bort dem försvarar burkiniförbud…

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/08/24/efter-karusellen-om-nya-tider-bokmassan-tillfor-sjalvkritisk-programpunkt/

När dessutom temat är yttrandefrihet blir det extra konstigt. Även om folk har unkna åsikter så ska de väl bemötas, inte tystas ner!

Nya tider tas bor eftersom de står för ”fel värdegrund”. Vad tas bort nästa gång för att man  lägger sig för att folk kränks? Som Åsa Linderborg skriver i det enda vettiga inlägg jag läst av henne, nästa gång är det kanske vänstern som stoppas. Och mörkhyade besökare på mässan möter väl obehag oftare än så i sin vardag?

http://www.aftonbladet.se/kultur/article23387536.ab

Som hon skriver, det är en demokratisk rättighet att få skräna ut Jimmie Åkesson, men man kan aldrig ifrågasätta hans rätt att hålla möte.

Sedan lägger sig även Linderborg och menar att det ska bli skönt att slippa se brunskjortor på Bokmässan.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article23404911.ab

Ska inte Resumé få ha en monter på mässan, eftersom de anser att vita är ett demokratiproblem? Jo, ni läste rätt.

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/04/25/var-vithet–ett-demokratiproblem/?acceptCookies=true

Det finns säkert mörkhyade som vill besöka bokmässan, men känner obehag av vita. Jag skrev om det då jag skrev om trötthetssyndromet, för den som vill läsa mer.

Folk som hyllar massmord delar tydligen Bokmässans värdegrund och får ställa ut…

Som sagt, jag slipper också gärna brunskjortor på mässan – just för att många i likhet med många kommunister är emot det fria ordet. Men ska man vara konsekvent så ska ju inte heller vissa ,förbund eller organisationer heller få ställa ut!

Precis som jag kan vara mot burkiniförbud eftersom det stärker jihadism, så kan jag vara mot att man censurerar höger men inte vänster – just för att det stärker nynazism.

Vi talar om att judar, muslimer, kommunister, svarta och arbetare har det svårt. Men  inte att de inte har monopol på det. Vilken dag kommer vänstern att skriva om arbetslösa akademiker, folk som är med i ”Mitt kors”  eftersom kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen och att vita får veta att de är ett demokratiproblem på grund av sin hudfärg samtidigt som de är rasister om de solar?

Det enda skäl jag kan se till att Nya tider inte får vara med är om mässan hotats. Det kan ju vara så och att de väljer att tiga för att inte skrämma bort besökare. Men då ska man å andra sidan inte säga till oss andra att vi inte ska  vara rädda i folksamlingar.

Det kanske finns skäl att vara rädd för vissa grupper i samhället…

Åter igen – jag är lycklig att jag är barnfri!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: