Varför ska Marcus Oscarsson skämmas?

Nyligen publicerade Marcus Oscarsson ett inlägg på Facebook. Det tolkades av många som ett politiskt fempunktsprogram, där han bland annat föreslår att ”säkra Europas gränser med full kraft” och att stoppa all islamism inom Europa.

http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/11/28/tv4-forsvarar-marcus-oscarsson/

Jag har också berört detta tidigare. Och som jag skrev då så blir folk upprörda för allt.

Alex Schulman kritiserar Marcus Oscarssons i podden och anser att TV4 borde stoppa hans medverkan i kanalen.
– Jag tror att vi måste ta honom på allvar och han måste stoppas – framför allt av TV4, säger Alex Schulman och förklarar:

– Han går från att vara en person som rapporterar om politik till att bli en person som uttrycker politiska åsikter.

Och visst kan jag hålla med om att man bör vara neutral som rapportör. En av anledningarna till att jag inte är aktiv på sociala medier är just att jag inte vill vara offentlig som mitt yrkesverksamma jag 24/7 vilket man måste vara i så fall.

Och svensk media bör inte vinklas åt varken höger eller vänster, helt klart.

Efter att fempunktsprogrammet uppmärksammats i flera olika medier valde Marcus Oscarsson att publicera ytterligare ett inlägg på sin Facebooksida.
I det skrev han att ”det är bra med engagemang och debatt”. Han skriver vidare att engagemanget och debatten ”är kärnan i vårt öppna samhälle”.
Längre ner i texten förklarar han det kritiserade inlägget:
”Att säkra gränserna innebär att ha full kontroll på vem som passerar EU:s yttre gräns (det är inte samma sak som att totalstänga gränsen) och att stoppa islamismen innebär att stoppa militanta grupper (det är inte samma sak som att stoppa en religion).”

Exakt! Att folk inte fattar sådant från början är rätt skrämmande i vårat samhälle. Men om folk nu inte fattar så är det jättebra att folk förtydligar.

Men Expressen kräver ändå att Oscarsson ska skämmas. Eftersom nästan alla nazistiska och rasistiska sajter i landet har hyllat Oscarsson och spritt misstroende mot Expressen.

Jaha. Så om någon skriver att de gillar svensk husmanskost och nazister hyllar det så ska man be om ursäkt för att man yppat detta? Även om det finns muslimer och judar som också gillar fläskfri ärtsoppa och köttbullar från griskött?

Att jag vill ha kontroll på vilka vi släpper in och att andra länder vill ha koll på vilka de släpper in för att de som bor i ett land och de som behöver skydd ska kunna leva i trygghet – vari ligger främlingshatet?

Nej, ibland undrar man vilka det är som har fördomar egentligen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: